Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Εκτός από τους Έλληνες που κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι δεν κράτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις (θυμηθείτε:«λεφτά υπάρχουν») έρχεται τώρα και ο Ερντογάν και τον κατηγορεί για ψεύτη. Σε τουρκογερμανικό οικονομικό συνέδριο στο Ντίσελντορφ, ο Ερντογάν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «Μου έδωσαν το λόγο τους αλλά δεν τον τήρησαν». Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε:..«Στην Τουρκία υπάρχει Πατριαρχείο, του οποίου τα μέλη εκλέγονται από την Ιερά Σύνοδο. Τα μέλη της Συνόδου πρέπει να είναι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην τελευταία εκλογή, η Ιερά Σύνοδος δεν αποτελούνταν από Τούρκους υπηκόους. Με αυτά τα δεδομένα έγινε και η εκλογή του Πατριάρχη. Η εκλογή αυτή δεν ήταν νόμιμη. Αυτό το ανέφερα στον τότε Πρωθυπουργό Καραμανλή».
και ότι «κατά την περίοδο Παπανδρέου, επανέφερα το θέμα. Στο μεταξύ εξήγησα την κατάσταση και στον αξιότιμο Βαρθολομαίο. Είπα να ζητήσουν να γίνουν υπήκοοί μας, ώστε να είναι όλα σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης. Έκαναν τις αιτήσεις τους, τους δώσαμε την τουρκική υπηκοότητα και έτσι επιτεύχθηκε η νομιμότητα».
Στη συνέχεια,συνδέοντας το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους μουφτήδες στη δυτική Θράκη,είπε«Αυτό γιατί το λέω; Δεν είχαμε την ίδια ανταπόκριση στη δυτική Θράκη. Στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τους εκλεγμένους μουφτήδες στη δυτική Θράκη, επιθυμεί να τους διορίζει η ίδια. Πώς μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο; Οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων μπορούν να διορίζονται από την κυβέρνηση της χώρας ως δημόσιοι υπάλληλοι; Θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να εκλέγουν τον μουφτή τους οι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: