Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νομοσχέδιο για την «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση αδειών για τη διενέργεια τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού μέσω ελληνικών ιστοσελίδων, από τις οποίες το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει το 2011 έσοδα ύψους 700 εκατομμύρια ευρώ.
Υπολογίζεται ότι σήμερα ο παράνομος..τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιγνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν το παράνομο στοίχημα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, την ίδρυση «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων», κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού για την προστασία των παικτών, των ανηλίκων ιδιαίτερα και της κοινωνίας γενικά, κανόνες αδειοδότησης παιγνιομηχανημάτων, κανόνες και περιορισμούς παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα και γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων.
Στο προτεινόμενο σχεδίου νόμου προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα ισχύοντα για την ΟΔΙΕ ΑΕ στις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: