Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ. ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας των απεργών πείνας δημοσιοποιήθηκε πριν από μισή περίπου ώρα. Την υπογράφουν δυο γιατροί που κάθε άλλο παρά του αντιεξουσιαστικού ή του αριστερού χώρου είναι. Είναι οι πλέον θεσμικοί να μιλήσουν. Δείτε τι..είπαν και που οδηγεί τα πράγματα η κυβέρνηση:

«Από ιατρική και ανθρωπιστική άποψη τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Χρειάζεται ευαισθησία, υπευθυνότητα και ευελιξία από την πολιτεία. Η απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τον πολιτισμό και τη δημοκρατική ευαισθησία του Ελληνικού λαού .Τώρα η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση για να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να παραχωρήσει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.»
Εμμ. Καλοκαιρινός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Γ. Μπασκόζος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δελτιο τυπου της δημοκρατικης αριστερας 3/3/2011.Η κατάσταση με την απεργία πείνας των μεταναστών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της αδιάλλακτης στάσης τόσο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και των απεργών μεταναστών. Υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Η διαδικασία για την εύρεση λύσης πρέπει να ανοίξει. Η Δημοκρατική Αριστερά υιοθετεί τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και συγκεκριμένα:


Τη διάκριση των μεταναστών που διαμένουν «χωρίς χαρτιά» στη χώρα σε δύο κατηγορίες: α. στους ενταγμένους στον κοινωνικό ιστό της χώρας, αυτούς δηλαδή που έχουν μεταφέρει στην Ελλάδα το κέντρο των βιοτικών τους σχέσεων και οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νόμιμης παραμονής ή εξέπεσαν από τη νομιμότητα, και β. στους μη ενταγμένους και κυρίως εκείνους που επιθυμούν να διασχίσουν την Ελλάδα προς άλλο προορισμό.
Τη θεσμοθέτηση μεταβατικής νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου ο ήδη ενταγμένος, αλλά χωρίς καθεστώς νόμιμης παραμονής μεταναστευτικός πληθυσμός, να νομιμοποιηθεί και να βρεθεί σε πορεία κοινωνικής ενσωμάτωσης και να απεγκλωβιστεί από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα
Την καταγραφή των μεταναστών, ιδιαίτερα εκείνων που ζουν σε συνθήκες απόλυτου βιοτικού αποκλεισμού, εν μέσω κρίσης χωρίς εργασία, συχνά χωρίς οικογένειες, με προοπτική να φύγουν προς άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η χώρα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Το επιβάλει η σημερινή κατάσταση και οι εξελίξεις που συντελούνται στον αραβικό κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ερωτημα προς Μοχλα.μηπως δεν σε χωρα η Δημοκρατικη Αριστερα?

Ανώνυμος είπε...

μηπως ευχεσαι να υπαρξει θυμα?

Ανώνυμος είπε...

καμια αναρτηση για την σταση των "αλληλεγγυων?