Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΣΙΤΙΣΗ

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των μεταναστών απεργών πείνας. Παρά την εξάντλησή τους και την επέλαση του χιονιά, δεν δέχθηκαν τη μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία. Ζητούν νομιμοποίηση και συνεχίζουν τον αγώνα τους...
Αρνητική ήταν η απάντηση των μεταναστών απεργών πείνας, στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία, λόγω του ψύχους και της επιδείνωσης του καιρού.

Οι μετανάστες επιμένουν να ζητούν την άμεση νομιμοποίησή τους και αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους.

Στο κτίριο μετέβησαν την Κ.Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Άρης Μουσιώνης και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου για να συζητήσουν την πρόταση με τους ίδιους τους απεργούς πείνας.

Με ανακοίνωση του την Καθαρά Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των απεργών, επιβάλουν τη μεταφορά όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ για να τους προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Σήμερα το πρωί «επισκέφθηκε» την Υπατία 3 φορές ο εκπρόσωπος της διοίκησης των νοσοκομείων, κ. Μουσιώνης. Την πρώτη χωρίς κανένα έγγραφο, την δεύτερη με έγγραφο χωρίς υπογραφή και την τρίτη φορά κατάφερε να έχει φέρει το «σωστό» έγγραφο.

Ήρθε για να μεταφέρει το αίτημα της κυβέρνησης να μεταφερθούν όλοι οι απεργοί στα νοσοκομεία και να αφήσουν τον τόπο του αγώνα τους. Απεργοί εκπρόσωποί μας του απάντησαν ότι αν ήρθε να μας πει ότι η γενναιόδωρη κυβέρνηση μπορεί να μας παραχωρήσει κρεβάτι νοσοκομείου για να πεθάνουμε, να της πει ότι ο αγώνας είναι αγώνας, ακόμα κι όταν ο θάνατος παραφυλάει. Αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία πάμε μόνο και μόνο επειδή αυτοί που τον έστειλαν συνεχίζουν να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα να καταρρέουμε. Αν νοιάζονται για την υγεία μας, να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, για να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στα σπίτια και στις δουλείες μας. Με άλλα λόγια: οι απεργοί πάμε στα νοσοκομείο μόνο όταν κρίνουν οι γιατροί μας ότι πρέπει να πάμε.

Οι απεργοί τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι όταν αποφασίζουμε κάτι, το κάνουμε μόνοι μας στις δικές μας συνελεύσεις.

Επιμένουμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να φτάσουμε τον στόχο μας. Ο στόχος αυτός συνίσταται στην εκπλήρωση συγκεκριμένων αιτημάτων, τα βασικότερα των οποίων, έχουν προσυπογράψει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς που μας συμπαρίσταται από όλη την Ελλάδα -ανάμεσα στους οποίους και όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης (Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του Α.Π.Θ, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ε.Ν.Ι.Θ, Ε.Σ.Η.Ε Μ-Θ, Ε.Δ.Ο.Θ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ.Θ), με κοινή επιστολή τους της 4-3-2011 προς τον Πρωθυπουργό.

Επαναλαμβάνουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση (αναλαμβάνοντας το τίμημα νεκρών αγωνιζόμενων ανθρώπων), αλλά στηρίζουν οι φορείς της Ελλάδας, αλλά και χιλιάδες άλλοι φορείς, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη:

- Έκδοση άδειας παραμονής κατά το άρθρο 21 παρ.4 του Ν 3907/2011

- Επανεξέταση και απόδοση άδειας διαμονής σε όσους εξέπεσαν από τη νομιμοποίηση του παρά την ύπαρξη ουσιαστικών όρων σε συνδυασμό με μείωση ή αποσύνδεση σε περίοδο οικονομικής κρίσης της άδειας παραμονής από ένσημα.

- Μείωση του προαπαιτούμενου χρόνου παραμονής των χωρίς χαρτιά σε 5ετία (από 12ετία) για την έκδοση ειδικής άδειας διαμονής του νέου άρθρου 44 του Ν 3386/05

- Χορήγηση άδειας παραμονής σε όσους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους κατά την τελευταία νομιμοποίηση του 2005

Οι 300 Μετανάστες Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

7 Μάρτη 2011, 42η ημέρα απεργίας πείνας

Καταγγελίες για βίαιη σίτιση

Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.

Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους.

Οι γιατροί που τους παρακολουθούν στο κτίριο "Υπατία" συνιστούν μόνο αραιό ρύζι ή φιδέ σιγά-σιγά σ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μετά από τόσες ημέρες απεργία πείνας, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.

news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας τα ζαλήσατε!!!