Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας να καταθέσω ότι:
Σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Βέροιας στις αρχές του Φλεβάρη, σύσκεψη που ζήτησε το Δ.Σ. της Ένωσης..και στην οποία ήταν παρόντες ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Διαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΣΓΚ, ο κ. Διαμαντόπουλος μας ενημέρωσε ότι:

 Τα Δ.Σ. Σφηκιάς, Δασκίου θα προταθεί να συνενωθούν με αυτό των Ριζωμάτων ενώ το Δ.Σ. Νέας Λυκογιάννης θα καταβληθεί προσπάθεια να λειτουργήσει σε 2 κτίρια.

Στην ίδια σύσκεψη τονίστηκαν οι αντιδράσεις των γονιών στο Δάσκιο και στη Σφηκιά και η ΕΣΓΚ εξέφρασε την αντίθεσή της στη διαδικασία των συνενώσεων και την πάγια θέση της ότι οι όποιες συνενώσεις θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των άμεσα ενδιαφερομένων, εν προκειμένω των γονιών.

1. Λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 14/2/2011, κι αφού είχαν μεσολαβήσει επισκέψεις του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπ/σης κ. Διαμαντόπουλου στα σχολεία της Νέας Λυκογιάννης, Δασκίου και Σφηκιάς λαμβάνει χώρα νέα σύσκεψη με αντικείμενο τη σχολική στέγη με παρόντες όλους τους προαναφερόμενους και επιπρόσθετα τον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Φλυτούρη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένη Λαζαρίδη. Στη νέα αυτή σύσκεψη επανετέθη το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων και η πληροφόρηση που είχαμε από τον κ. Διαμαντόπουλο ήταν ότι τελικά:

 Στο Δ.Σ. Νέας Λυκογιάννης δεν μπορεί να γίνει συνένωση για κτιριακούς λόγους.

 Το Δ.Σ. Δασκίου θα παραμείνει στο Δάσκιο αλλά θα υποβιβαστεί από 2/θέσιο σε 1/θέσιο.

 Το Δ.Σ. Σφηκιάς θα συνενωθεί με αυτό των Ριζωμάτων.

Στο εύλογο ερώτημά μας αν συναινεί ο Σύλλογος Γονέων του χωριού η απάντηση του κ. Διαμαντόπουλου ήταν κατηγορηματική: Στους γονείς της Σφηκιάς προτάθηκε ή να λειτουργήσει το σχολείο στη Σφηκιά υποβιβαζόμενο ως 1/θέσιο ή να συνενωθεί με αυτό των Ριζωμάτων και οι γονείς συναίνεσαν τελικά στη συγχώνευση.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω ο Δήμος Βέροιας ήταν πλήρως ενήμερος από αρχές Φλεβάρη από τα πλέον επίσημα χείλη του κ. Διαμαντόπουλου για την κατάργηση επί της ουσίας του Δ.Σ. Σφηκιάς και τη συνένωσή του με αυτό των Ριζωμάτων και δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση.

Για όλα τα άλλα περί απόφασης που ελήφθη σε χτεσινή ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου να ζητηθεί εγγράφως από το Υπουργείο να παραμείνουν χωριστά (ως έχουν) τα Δ.Σ. Σφηκιάς και Ριζωμάτων, αφού εξηγηθούν όλοι εκείνοι οι παιδαγωγικοί, πρακτικοί, ουσιαστικοί αλλά και ανθρωπιστικοί λόγοι ταιριάζει απόλυτα η ρήση: Ώδινεν όρος και έτεκε μυν.

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας
Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων
Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: