Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Νatura; ΝΑ ΄ΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΗ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η υπουργός Περιβάλλοντος έκανε πίσω τελικά στο νόμο για τις περιοχές Natura. Μετά τις απειλές για καταψήφιση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το όριο έπεσε στα τέσσερα στρέμματα και πήγαν περίπατο τα μεγάλα λόγια για το περιβάλλον και οι διαβεβαιώσεις της ότι δεν κάνει πίσω. Της τράβηξαν το αυτί και έφυγαν οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες και τα συναφή που δεν αρμόζουν στο σύγχρονο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.
Οι όροι και οι προύποθέσεις οικοδόμησης
Άρτια και οικοδομήσιμα θα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές "Natura", τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.
Σε αυτή την τροποποίηση προχώρησε...το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Παρά τις δηλώσεις για το αντίθετο η υπουργός έκανε δεκτές σχετικές προτάσεις βουλευτών ακόμα και από το κυβερνών κόμμα που αντιδρούσαν στην αρχική ρύθμιση που προέβλεπε αρτιότητα 10 στρεμμάτων.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν απειλήσει με καταψήφιση του νομοσχεδίου και είχαν ειρωνευτεί την υπουργό, κάνοντας λόγο για αλάθητο.

Η κα Μπιρμπίλη είχε υποστηρίξει ότι η ουσία του νόμου, δεν ήταν στην αρτιότητα με τα τέσσερα ή τα δέκα στρέμματα, αλλά στην κατάργηση της κατάτμησης και των παρεκκλίσεων που εξυπηρετούσαν πάντα αλισβερίσια μεταξύ πολιτικής εξουσίας και πολιτών.Ωστόσο, τελικά υπαναχώρησε στις πιέσεις

Η νέα τροποποιημένη διάταξη που εισηγήθηκε η υπουργός και θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ορίζει τα εξής: "Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: