Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CAROUSEL ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου τα παιδιά και οι μεγάλοι που παραβρέθηκαν στην δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας έζησαν μία μοναδική εμπειρία: Μαγευτικά παραμύθια ξετυλίχτηκαν μπροστά τους από την συναρπαστική αφήγηση της Ανθής Θάνου και τους ήχους των έγχορδων, των κρουστών και των πνευστών του Παναγιώτη Κούλελη. Βασιλιάδες, καλικάντζαροι, μηλιές με χρυσά άνθη πέρναγαν μπροστά από τους συνεπαρμένους ακροατές και πλέκονταν αρμονικά με τους ήρωες των βιβλίων της Βιβλιοθήκης οι οποίοι, ξαφνιασμένοι από τους αναπάντεχους επισκέπτες, ξεπρόβαλαν ανάμεσα από τις σελίδες των βιβλίων τους για να απολαύσουνε με τον δικό τους τρόπο τις υπέροχες αφήσεις των παραμυθιών. Παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας γέμιζαν τα κενά μεταξύ των παραμυθιών σκορπώντας στην αίθουσα και κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων. Τα παιδιά ακολουθούσαν τον ρυθμό των αφηγήσεων με τον τελευταίο λόγο πάντα δικό τους –που σε κάθε παραμύθι είναι το: «…κι εμείς καλύτερα!». Στο τέλος όλοι έφυγαν με ένα γλυκό χαμόγελο στα πρόσωπα και με λίγη από την μαγική ασημόσκονη στην καρδιά την οποία σπάνια πια βρίσκεις στις μέρες μας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το CAROUSEL που με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ευχηθεί «Καλή Χρονιά Σε Όλους» και φιλοξενήθηκε από την δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γραφή σας είναι θαυμάσια καθώς και ο τρόπος προσέγγισης του θέματος. Σίγουρα πρέπει να πασπαλίζουμε τα όνειρα των παιδιών μας αλλά και τα δικά μας με την φωτεινή ασημόσκονη του μύθου, της ομορφιάς και της καλοσύνης, που ομολογουμένως ο κόσμος μας έχει τόση ανάγκη.
Εύγε και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.