Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

*Κριτική σε Νομαρχία- Δήμο - Προϊστάμενο
για την ίδρυση 3ου Γυμνασίου στο χώρο του 2ου
Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας απορεί για τη βεβιασμένη πρόταση της ίδρυσης 3ου Γυμνασίου στην πόλη μας και διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση Δήμου - Προϊσταμένου 1ου Γραφείου Δ.Ε. να στεγάσουν από το Σεπτέμβρη του 2009 το 3ο Γυμνάσιο στο ανακατασκευασμένο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου αποβάλλοντας το 2ο Γενικό Λύκειο από το φυσικό του χώρο και καταδικάζοντάς το να ζει μέσα στα κελιά του διαδρόμου των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που του έφτιαξαν με περισσή προχειρότητα με γυψοσανίδες για να στεγαστεί προσωρινά.
Μια απόφαση απρόσμενη, αναιτιολόγητη που περιφρονεί και εμπαίζει τη μισή πόλη της Αλεξάνδρειας, τους μαθητές, τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό του 2ου ΓΕΛ, καθώς μέχρι την Τετάρτη 26-11-2008 Νομάρχης, Δήμαρχος, Προϊστάμενος υπόσχονταν την ολοκλήρωση της ανακατασκευής και την επιστροφή μας ως τα Χριστούγεννα και στις 28-11-2008 ανακοινώνεται τηλεφωνικά στο Διευθυντή του σχολείου μας από υπάλληλο του 1ου Γραφείου η έξωση και αποβολή μας από το συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου με τη συναίνεση του Δήμου, όπως αποδεικνύεται από την έγγραφη -αυθημερόν- απάντηση της κ. Βουλγαροπούλου στο αίτημα του προϊσταμένου κ Δημητριάδη.
Μια απόφαση κάποιων προσώπων (ποιων;) που αγνόησαν τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και τα θεσπισμένα όργανα της Νομαρχιακής και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που ορίζει ο Νόμος 1566/85 στα άρθρα 49 και 50.
Θλιβόμαστε για τη στάση του Δήμου, που «ποιών την νήσσαν» έκανε πως δεν γνωρίζει για την πρόταση του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Δ.Ε., που δεν μπήκε στον κόπο καν να συζητήσει το θέμα με τους ενδιαφερόμενους, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει τα προβλήματα πρόσβασης στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ - οι μαθητές κινδυνεύουν από τα τρένα διαβαίνοντας τις γραμμές ή από τα αυτοκίνητα διασχίζοντας τις στενωπούς που οδηγούν στο κτίριο - καθώς και την ακαταλληλότητα των αιθουσών διδασκαλίας.
Πιστεύουμε ότι ένα πρόβλημα δε λύνεται με τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου . Η ίδρυση ενός Γυμνασίου χωρίς κτίριο και χωρίς κάποια χωροταξική λογική μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει. Ως ότου υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις το πρόβλημα στέγης μπορεί να αντιμετωπισθεί με μια ορθολογική κατανομή των μαθητών στις υπάρχουσες σχολικές μονάδες και στις παρακείμενες, όπως τονίζει και η εγκύκλιος «περί ιδρύσεων, καταργήσεων σχολικών μονάδων» και με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας (135315/Δ4/20-10-2008 παρ.4.).
Ευελπιστούμε σε μια ψυχραιμότερη και δικαιότερη απόφαση .
Αλεξάνδρεια 22-1-2009
O Σύλλογος των καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xm !!! blogspot me logokrisia?? prwtotypo de lew !!! alla afto den einai pia blogspot , einai houdaspot!! xexe (daskale pou didaskes kai nomo den ekrateis...)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ; ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο; ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ.