Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "12"


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής, ξεκάθαρος και απόλυτος. Στέκεται αρνητικά απέναντι στην θέση "12" όπου έχει σχεδιαστεί και αποφασιστεί απο την προηγούμενη διοίκηση του ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων) Ημαθίας να κατασκευαστεί η μονάδα επεξεργασίας των σκοπουδιών.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Βέροια για το θέμα και έριξε φως στην ερώτηση που τόσα χρόνια πλανάτε "ποιά είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό. Να βγει να πάρει ξεκάθαρη θέση", έλεγαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και τα παπαγαλάκια τους.

Προ λίγων ημερών έγιναν οι εκλογές και αναδείχτηκε νέα διοίκηση στον ΕΣΔΑ. Οι ίδιοι ανησύχησαν και εξέφραζαν τον προβληματισμό τους ότι δηλαδή δεν προχωρήσει το έργο στην συγκεκριμένη θέση κλπ.

Ουδείς έχει απαντήσει γιατί τόση πρεμούρα για την συγκεκριμένη θέση.

Προσωπικά δεν με απασχολεί το που θα γίνει η μονάδα. Με ενδιαφέρει όμως να συντρέχουν δυο βασικές προϋποθέσεις:

1. Να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου

2. Να κοστίζει στον πολίτη όσο το δυνατόν λιγότερο η διαχείριση των σκουπιδιών του.

Ας έρθουμε τώρα στην ουσία. Έχει διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου; Υπάρχουν δυο απόψεις. Η πρώην διοίκηση υποστήριζει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος και έρχονται οι μηχανικοί του ΤΕΕ και λένε τα αντίθετα.

Ποιόν πιστεύεις;

-Ο Β. Βενιζέλος είπε: Υπάρχουν και τα αρχαία, ίσως μεγαλύτερης σημασίας απο τα σημερινά, που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Αναφέρονταν στη Βεργίνα και στην ευρύτερη περιοχή της όπου είναι και η θέση "12"

-Η τιμή που έχει υπολογιστεί (;) είναι η φθηνότερη για τον πολίτη- χρήστη; Τότε γιατί έχει αναπτυχθεί η φιλολογία ότι η τιμή ανά τόνο σκουπιδιών είναι πολύ ακριβή με αποτέλεσμα να ερευνάται άλλη λύση;

Απαντήσεις χρειαζόμαστε και όχι σχεδιασμούς και λύσεις εν αγνοία των πολιτών.


Ας καταγράψουμε τώρα τη στάση των πολιτικών κομμάτων για την θέση "12"


Ερωτήσεις στις βουλή
Στις 15.2.2008 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επικαλούμενος το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.
“1. Στην περίπτωση εκτέλεσης του έργου προστατεύεται η υγεία των πολιτών της Θεσσαλονίκης;
2. Ποιες είναι οι επιστημονικές επιτροπές και οι αρμόδιες υπηρεσίες που γνωμοδοτούν για το θέμα και τι ακριβώς λένε;”.
- Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Υγείας είχε απευθύνει το Μάρτιο του 2005 και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. “Το θέμα είναι μείζον και δεν μπορεί η αντιμετώπιση να είναι τυπική και να γίνεται γενική και αόριστη αναφορά σε μελέτες που έχουν γίνει”. “Η ασφαλής, επαρκής και με προοπτική υδροδότηση της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο πρόβλημα του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος”, τόνιζε. *Ερωτήσεις έκαναν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ. Όλοι τους ζητούσαν να αλλάξει η θέση.


Και στην Κομισιόν.

Το Μάρτιο του 2005 και πρόσφατα για δεύτερη φορά, το θέμα είχε φέρει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, ρωτώντας την Κομισιόν “αν η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης συνάδει με τις διατάξεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας” και καλώντας την “να δώσει βεβαιώσεις ότι θα μεσολαβήσει στις αρμόδιες αρχές, για να προωθηθεί η επιλογή άλλης καταλληλότερης τοποθεσίας διάθεσης των αποβλήτων”.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Benizelos to eipe gia thn 12. To PASOK exei thesi diladi. O Dallas kai oi alloi den einai PASOK? Tous ekane rompes kapitone o xontros? Ti tha pei tora o grammateas ths NE?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΛΑΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ 12; ΤΙ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΥΑΣΘΗΣΙΑ ΕΙΝΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ;
G.P

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑ
-ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ
-Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ.
-ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑζΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η Ο
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ?

ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑ

-ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΟΧΛΑ? ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ. Ο ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥ ΣΦΗΝΏΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. \
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΕΕ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΟΧΛΑ?
ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ?

ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑ

Η ΘΕΣΗ 12 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑ ΦΥΛΑΧΘΗ ΤΕΕ ΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οτι ο Ουρσουζίδης έχει τόσο μεγάλη δύναμη που επηρεάζει και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Σα δεν ντέπεστε να λέτε αηδίες. Υποστηρίζεται ένα έργο που βάζει ταφόπλακα εκεί που ήθελε να το κάνει ο Δάλας. Και έχετε και το θράσος να λέτε τους άλλους λαμόγια. Καλά θα είναι να κοιταχτείτε στον καθρέφτη...

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στον κυριο που λεει οτι ο βνιζέλος ειναι ενας απλος βουλευτης και ο ραγκούσης υπερτερος. πολυ ορθα αναφερει ο κ. μοχλας οτι οι δυο κοινοβουλευτικοι εκπροσωποι του πασοκ υποστηριζουν να μη γινει στην θεση δωδεκα η μονάδα. αυτοι εκφραζουν το κομμα μας. ο δε ραγκουσης τοποθετηθηκε εχοντας αγνοια των δεδομενων και απεδειξε οτι σκεφτεται και λειτουργει ως ενα μικρομεσαιο στελεχος που λογω συγκυριων κατελαβε υψηλη θεση. επιπλεον, μη ξεχνατε οτι ηταν δημαρχος.
ας εγκαταλειψουμε την λογικη των εργων που καταστρεφουν το περιβαλλον. οι πατριωτες ελληνες πρεπει να αντιδρασουν δυναμικα.