Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας εκδήλωση από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Οι μαθητές με κέφι και ενθουσιασμό παρουσίασαν δύο χορευτικά που προετοίμαζαν για καιρό θέλοντας να αναδείξουν μέσω αυτών το ταλέντο και τις ικανότητές τους.
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου, κος Θεόδωρος Χαλαστάνης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και κάνοντας αναφορά στη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας. Ακολούθησε ομιλία από την κοινωνική λειτουργό του σχολείου, κα Μάγδα Τζάνη με θέμα την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες καθώς και τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρίες και οι γονείς τους. Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερη χαρά παράσταση θεάτρου σκιών από τον καραγκιοζοπαίκτη κο Νεκτάριο.
Παράλληλα με την εκδήλωση στον ίδιο χώρο εκτέθηκαν κατασκευές και ζωγραφιές των μαθητών του Ειδικού Σχολείου καθώς επίσης και κατασκευές, χειροτεχνίες και κείμενα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βρυσακίου Καμποχωρίου αφιερωμένα στην Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ειδικότερα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο , το 4ο, το 5ο, το 6ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας. Την εκδήλωση στήριξε οικονομικά ο Δήμος Αλεξάνδρειας και τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κα Βουλγαροπούλου Μαρία και κος Ανεσίδης Νίκος καθώς και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αλεξάνδρειας κος Μαστοροδήμος Κώστας και Καραμούσας Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: