Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΣΤΑ "ΧΡΟΝΙΚΑ"

αποκλειστικό
O Γιάννης Δημούλης σπάει την σιωπή του και αναφέρεται στα 250 εκατομμύρια δραχμές που πήρε ο δήμος Αλεξάνδρειας το 2000 όταν επισκέφθηκε την πόλη ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σιμήτης και τον υποδέχτηκε τότε με την ιδιότητα του δημάρχου.
Ο πρώην δήμαρχος μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» είπε ότι ο Σημίτης μόλις άκουσε το αίτημά του να χρηματοδοτήσει την πορεία των έργων στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας (ΠΠΚΑ) το έκανε αμέσως αποδεκτό και μετά από λίγους μήνες άρχισε η εκροή των χρημάτων από την Αθήνα προς την Αλεξάνδρεια.
Ωστόσο, συμπληρώνει ο Γ. Δημούλης, ο δήμος τότε ήταν απροετοίμαστος αφού δεν είχε στην κατοχή του μελέτες συγκεκριμένες που απαιτούνταν για την αποπεράτωση του κτηρίου.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας, λέει στην εφημερίδα μας ο πρώην δήμαρχος, απευθύνθηκε στην εποπτεύουσα αρχή και ειδικότερα στην ΤΥΔΚ Ημαθίας και στον τότε προϊστάμενό της κ. Όμηρο Μπετιβάνο ώστε να συνταχτούν μελέτες και να απορροφηθούν τα χρήματα.
Τότε ήταν που η ΤΥΔΚ, κατά τον Γ. Δημούλη, άρχισε να υποδεικνύει διάφορες εργασίες στο κτήριο όπως μόνωση του υπογείου, μόνωση της ταράτσας κλπ με αποτέλεσμα να ξοδευτούν τα χρήματα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αλλά τελικά να μην πιάσουν τόπο.
Τουτέστιν, η μόνη υπεύθυνη για την καθυστέρηση ή καλύτερα για την μη σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που έδωσε η τότε κυβέρνηση στον δήμο Αλεξάνδρεια είναι η τότε διεύθυνση της ΤΥΔΚ Ημαθίας και κανείς άλλος, συμπληρώνει ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: