Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ;

Εντύπωση έκανε η παρουσία του Νίκου Αλεξόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ο κ. Αλεξόπουλος ήταν από την αρχή της συνεδρίασης που αφορούσε στον προϋπολογισμό του 09 αλλά και σε μια σειρά ζητήματα όπως το δάνειο της ΕΔΑΝΑΛ κλπ.
Άκουσα σχόλια από συμβούλους που απορούσαν και αυτοί με την παρουσία του και έδιναν προεκτάσεις στα διάφορα σενάρια που τον φέρουν ως υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2010 με την σημαία βέβαια της ΝΔ.
Στο πεντάλεπτο διάλειμμα που έγινε ο Ν. Αλεξόπουλος συμμετείχε σε πηγαδάκι με τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας αλλά και της πλειοψηφίας όπως βλέπετε, και τα είπε με τους Γκαβαρδίνα που φαίνεται στενάχωρος...
Ωστόσο εγώ επανέρχομαι σε όσα είχα γράψει προ καιρού σχετικά με το κατά πόσο είναι πιθανή μια υποψηφιότητα του Ν. Αλεξόπουλου με το χρίσμα ή την υποστήριξη της ΝΔ.
Ομολογουμένως ο κ. Αλεξόπουλος είναι ένα στέλεχος πρώτης γραμμής της παράταξης τόσο σε επίπεδο Αλεξάνδρειας όσο και Ημαθίας αλλά και ευρύτερα.
Έχει διατελέσει στη νομαρχιακή της ΝΔ, στην Τ.Ε Αλεξάνδρειας επι σειρά ετών. Στον συνδικαλισμό έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα αφού είναι μέλος του γενικού συμβουλίου των υπαλλήλων στις ΔΟΥ αλλά θήτευσε και πρόεδρος στον σύλλογο Ημαθίας Πέλλας και Πιερίας. Γενικώς, έχει μεγάλο βιογραφικό και όλες τις προϋποθέσεις να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου για τον δήμο Αλεξάνδρειας.
Ωστόσο, τις ίδιες προϋποθέσεις είχε και παλιότερα. Το 2002 για παράδειγμα όλοι περίμεναν ότι ο κ. Αλεξόπουλος θα ήταν υποψήφιος και όλοι τον συμπεριλάμβαναν στα σενάρια που ακούγονταν. Τότε, είχα γράψει πολύ έγκαιρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για λόγους που δεν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθούν. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, έφτασε το 2006 και ξανά το όνομα του Ν. Αλεξόπουλου έπεσε στο τραπέζι ως ένας εν δυνάμει υποψήφιος και μάλιστα ο καλύτερος. Ο πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ, ο Β. Ζωγράφος, κάλεσε τον κ. Αλεξόπουλο να συζητήσει μαζί του αυτό το ενδεχόμενο. Εισέπραξε αρνητική απάντηση.
Φτάσαμε στο 2008 και ξανά ορισμένοι διακινούν το όνομα του Ν. Αλεξόπουλου ως υποψήφιου με τη ΝΔ. Πιθανόν από συνήθεια. Πιθανόν γιατί η παράταξη στην Αλεξάνδρεια δεν μπορεί να ανακαλύψει κανέναν άλλον που να μπορεί να συγκροτήσει ικανό ψηφοδέλτιο ώστε να διεκδικήσει στα ίσα την δημαρχεία.
Θα ριψοκινδυνεύσω μια πρόβλεψη. Είναι σαφές πως είναι άκρως τιμητικό να προσβλέπει μια ολόκληρη παράταξη σε ένα πρόσωπο για δέκα περίπου χρόνια. Το καταλαβαίνει ο καθένας αυτό. Ιδιαίτερα ο Ν. Αλεξόπουλος αντιλαμβάνεται το μέγεθος των ευθυνών που απορρέουν από αυτή την επιλογή και το σκέφτεται σοβαρά στη βάση ότι ανήκοντας σε μια παράταξη οφείλεις να δίνεις, να προσφέρεις όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.
Από την άλλη μεριά όμως όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρόνια που βρίσκεται και δραστηριοποιείται στην Αλεξάνδρεια και ευρύτερα έχει δώσει πολλά τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οπότε κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει αχαριστία ή έλλειψη διάθεσης για προσφορά.
Συνεπώς, η όποια απόφασή του θα κριθεί στη βάση του συναισθήματος, στη βάση του θυμικού και όχι της λογικής. Αν αποφασίσει ο Ν. Αλεξόπουλος να είναι υποψήφιος δήμαρχος τότε θα το κάνει όχι γιατί έβαλε κάτω όλες τις παραμέτρους και είδε ότι κερδίζει αλλά γιατί βλέπει ότι είναι η μόνη λύση και γιατί του ζητάνε άνθρωποι που τους εκτιμάει και τους σέβεται απόλυτα.
Βέβαια, όταν κάποιος λειτουργεί και παίρνει αποφάσεις κάτω από τέτοιες παραμέτρους είναι πιθανόν να μην επιτύχει τον στόχο του αλλά να του μείνει η ικανοποίηση της συμμετοχής…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα των κατοίκων της πόλης,είναι να κατέβει ο κύριος Αλεξόπουλος σαν υποψήφιος Δήμαρχος , γιατί ο κόσμος θέλει κάποιον όχι μόνο με όραμα για την πόλη , αλλά και κάποιον που να μπορεί να το πραγματοποιήσει. Και ο κύριος Αλεξόπουλος πιστεύω ότι είναι ένας τέτοιος.Θα ήταν ευχής έργο να κατέβει.Και όλοι γνωρίζουμε στην μέχρι τώρα πορεία του , ότι δεν εξυπηρετούσε κομματικά αλλά ανθρώπινα , γι΄αυτό άλλωστε είναι αγαπητός από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων.
Μακάρι να βρεθούν και άλλοι σαν τον κύριο Αλεξόπουλο , για να δούμε κι εμείς να γίνεται κάτι καλό στην πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο ότι αναστατώθηκαν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο , λέει όχι κάτι ,αλλά πολλά.Και τα πολλά είναι για τον Αλεξόπουλο και όχι για κανέναν άλλο.Ο άνθρωπος είναι αγαπητός από όλο τον κόσμο κι αυτό επίσης δηλώνει πολλά.Και θα δηλώσει περισσότερα για την πόλη, αν κατέβει υποψήφιος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λένε οι δυο παραπάνω. Όμως εγώ νομίζω ότι ο κυριος Αλεξόπουλος έχασε την ευκαιρία του το 2002 και το 2006. Αν ήθελε πραγματικά να ηγηθεί θα το έκανε. Μακάρι να κατέβει , όπως λεει και ο πρώτος.

Ανώνυμος είπε...

Θα πάει μαζί του ο Κούγκας η δεν θα παει. Αυτο ειναι το ερώτημα. Εχεια αποδειχτει οτι χωρις αυτον δεν εκλέγεσαι και ο Μπαμπης το εμαθε καλα το εργο.
Αν καταφερει να ενωσει τη ΝΔ και να επιστρεψουν ολα τα στελεχη της με αρχηγο τον ιδιο τοτε μπορει να γινει δημαρχος.

Ανώνυμος είπε...

O KIMΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ; Ο ΓΙΟΒΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ;
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαλκίδης θα τον υποστηρίξει???