Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Οι "Αναιρέσεις" παρουσιάζουν το βιβλίο του Κ. Τζιαντζή "Για το Επαναστατικό Υποκείμενο της Εποχής μας"

Πρόσκληση σε συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Κ. Τζιαντζή "Για το Επαναστατικό Υποκείμενο της Εποχής μας"Με τους
Αλέκο Καπατσή, Εκπαιδευτικό, μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Αλέξανδρο Μινωτάκη, μέλος του..... Κεντρ. Συμβουλίου της νΚΑ
Τετάρτη 29/4
19:00


Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, Εγνατία 98


Παρουσίαση
Το βιβλίο αυτό είναι μια σε βάθος ερμηνεία της πορείας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, από την εποχή του Μαρξ μέχρι σήμερα, του πώς διαμορφώθηκε (και διαστρεβλώθηκε) η μαρξιστική άποψη για τη σχέση κομμουνιστικού κόμματος και εργατικής τάξης μέσα στη συγκλονιστική αυτή ιστορική διαδρομή, και συγκροτεί μια τεκμηριωμένη πρόταση για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας.

Στην ουσία, στοιχειώνει όλες τις σημερινές προσπάθειες και αναζητήσεις και αποτελεί έναν ουσιαστικό οδηγό για τις νέες απόπειρες συγκρότησης του κομμουνιστικού κόμματος του 21ου αιώνα. Γραμμένο το 1994, στην περίοδο της πιο σκληρής δοκιμασίας του κομμουνιστικού εγχειρήματος, συνιστά ένα εξαιρετικής διεισδυτικότητας και ιστορικής αντίληψης έργο, που σήμερα γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ.

Στο κείμενο αυτό, ο Κώστας Τζιαντζής επιχειρεί με επιτυχία την ολική επαναφορά στις αρχές του διαλεκτικού υλισμού και τις επαναστατικές παρακαταθήκες των Μαρξ και Λένιν, φυσικά όχι ως "νεκρά φύση" αλλά ως ζώσα δύναμη και μέθοδο σκέψης. Ίσως είναι ένα κείμενο από το μέλλον, μια ανατροπή που δεν έγινε και σέρνεται από τη δεκαετία του 1930, ένας εμπεριστατωμένος πρόλογος για τον μαρξισμό-λενινισμό της εποχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: