Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Coca Cola- Απόπειρα εξαγοράς απεργού καταγγέλει το σωματείο της Θεσσαλονίκης

Η καταγγελία των εργαζομένων στην εταιρία Coca Cola στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο η διεύθυνση έχει αποφασίσει να το μεταφέρει στην Βουλγαρία, είναι σαφής. Η διοίκηση της εταιρίας, αφού δεν μπόρεσε να κάμψει την κινητοποίηση στην οποία βρίσκονται και στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει ζητώντας από το καταναλωτικό κοινό να μποϋκοτάρουν τα...
προϊόντα της, άρχισε να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα. Πλησίασε έναν απεργό και του πρότειναν να "σπάσει" την απεργία υποσχόμενοι σ΄ αυτόν τριπλή και τετραπλή αποζημίωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στο σπίτι του και στο οικογενειακό περιβάλλον του.

Ιδού η ανακοίνωση του σωματείου που έφτασε στην εφημερίδα μας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

          Σήμερα  Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013  συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Σω-ματείου  και  εξέτασε τις αντισυνδικαλιστικές παρεκτροπές της διεύθυνσης της εται-ρείας.
          Η  πολυεθνική εταιρεία Coca Cola από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων  που ξεκίνησαν όταν έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της για μεταφορά του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, εξαπόλυσε εκστρατεία εκβιασμού και εκφοβισμού  των εργαζομένων.
         Τα στελέχη της επιχείρησης αφού είδαν  τα σχέδιά τους δικαστικές διώξεις, προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού, παρουσία ιδιωτικής αστυνομίας (security) καθημερινά στο χώρο της απεργίας, κατάθεση αγωγής με υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις και αφού αντιμετώπισαν την οργή και την αγανάκτηση του καταναλωτικού κοινού όλης της Ελλάδας επιδεικνύοντας πάλι απύθμενο  θράσος, απερίγραπτο κυνισμό και με περισσή ανηθικότητα διαταράσσουν απροκάλυπτα και  χωρίς  την παραμικρή  αιδώ  τη  γαλήνη  των οικογενειών  των  απεργών. 
         Κραυγαλέα περίπτωση ανηθικότητας που προκαλεί οργή και αγανάκτηση είναι οι πιέσεις που  δέχτηκε ο συνάδελφος Β.Γ., από τον οποίο ζητήθηκε να «σπάσει» την απεργία με δέλεαρ την τριπλή  και τετραπλή αποζημίωση  με αποτέλεσμα να προκληθεί  αφόρητη  και  επικίνδυνη  ένταση   στην οικογένειά  του.
          ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η  θρασύτητα και ο κυνισμός της πολυεθνικής μας εξοργίζει και μας χαλυβδώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την εκστρατεία μποϋκοτάζ των προϊόντων της Κόκα Κόλα μέχρι να ξαναλειτουργήσει το  εργοστάσιο  της  Θεσσαλονίκης  και  να  μη  φύγει  στην  Σόφια.

         Καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να παρέμβει αποφασιστικά ώστε η διεύθυνση της πολυεθνικής να αντιληφθεί ότι η χώρας μας δεν είναι αποικία της Coca Cola και να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: