Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η Φώφη απαντάει στον Καπερνάρο ότι θα κάνουν στην Καλαμάτα βάση εκτόξευσης πυραύλων....

Περ. Παπαδόπουλος
Ή εμείς είμαστε βαθιά νυχτωμένοι και συμβαίνουν πράγματα εν αγνοία μας ή αυτοί, Καπερνάρος δηλαδή και Φώφη, είναι πολύ προχωρημένοι, απογειωμένοι δηλαδή, και δεν μπορούμε να τους αντιληφθούμε.
Ο Καπερνάρος, δικηγόρος και βουλευτής των ΑΝΕΛ, κατέθεσε μια απίθανη ερώτηση προ ημερών στη Βουλή και ζητάει από την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα αεροδρόμιο για διαστημικές πτήσεις.

Όταν είδαμε την είδηση στο...
διαδίκτυο σπεύσαμε να την λοιδωρήσουμε. Έλα όμως ντε που έρχεται η Κυβέρνηση δια της Φώφης, που παρεμπιπτόντως είναι αναπληρωτής υπουργός άμυνας για όσους το ξέχασαν, και του απαντάει του Καπερνάρου!
Η Φώφη λοιπόν λέει στην γραπτή της απάντηση ότι η κυβέρνηση «εξετάζει με την δέουσα προσοχή» την σκοπιμότητα της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς!!

Συγκεκριμένα αναφέρει η Φώφη: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας». Επίσης, η αναπληρώτρια του Αβραμόπουλου δηλώνει ότι ήδη υπέγραψε το Υπουργείο μνημόνιο συνεργασίας με την «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία» και θα έχει συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.

Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει η κ. Γεννηματά, συμφωνήθηκε «η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης».


Κλείνοντας να πούμε ότι στην Ελλάδα της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών, της αναζήτησης τροφής από τους κάδους απορριμμάτων, των κρύων σχολείων εξ αιτίας της έλλειψης πετρελαίου, των σπιτιών χωρίς ηλεκτρικό και φαγητό είναι τουλάχιστον βλακώδες και προκλητικό κάποιοι να σχεδιάζουν τέτοια μεγάλα πρότζεκτ. Και όποιος κάνει μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνει ότι περί αυτού πρόκειται. Ο Καλαματιανός καθηγητής Παπαδόπουλος που είναι συνεργάτης ΝΑΣΑ έχει εκδηλώσει αυτό το ενδιαφέρον εδώ και μήνες, από τον Απρίλιο του 2013, και μάλιστα έχει επισκεφτεί τον Σαμαρά στου Μαξίμου. Εφημερίδες εκείνης της περιόδου είχαν φιλοξενήσει ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του. Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΘΝΟΣ. Εξ΄ άλλου, ο Μπόμπολας, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κατασκευαστής είναι, μην το ξεχνάμε, και αν κάποτε συμβεί να αρχίσει αυτό το έργο να είστε σίγουροι ότι τμήμα της δουλειάς θα την αναλάβει ως έχων μεγάλη τεχνογνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: