Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αντιφασίστες έκαναν το χρέος τους / Επίθεση στο μαγαζί του υποψήφιου στα Γιάννινα - Η Αριστερά βγάζει ανακοινώσεις και ρεσώ

Στόχος των αντιφασιστών στα Γιάννινα έγινε ο υποψήφιος βουλευτής της συμμορίας στο νομό και ιδιοκτήτης καταστήματος με στρατιωτικά είδη στην οδό Σταδίου.
Η πορεία 400 περίπου αντιφασιστών στους δρόμους της πόλης πέρασε και μπροστά από το συγκεκριμένο μαγαζί που είναι στέκι μελών της συμμορίας στα...

Γιάννινα και παρ΄ ότι ήταν αμπαρωμένο δέχτηκε επίθεση και υπέστη ζημιά.
Ο ιδιοκτήτης κλήθηκε από την αστυνομία στο κτήριο της διεύθυνσης για να αναγνωρίσει κάποιους αντιφασίστες που είχαν προσαχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί, μέσα στους διαδρόμους του κτηρίου επιτέθηκε σε δυο νεαρές κοπέλες που είχαν προσαχθεί και τις χαστούκισε. Οι αστυνομικοί, μη μπορώντας να τον καλύψουν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Είναι προφανές ότι από την παραπάνω σύντομη περιγραφή του γεγονότος μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Οι φασίστες μπορεί να λούφαξαν, μπορεί να έχουν μια ανησυχία αλλά σε καμιά περίπτωση δε φοβούνται ότι θα υποστούν την οποιαδήποτε συνέπεια. Δεν νιώθουν καμιά  απειλή ούτε από το σύστημα μιας και είναι οργανικά συνδεδεμένοι μ΄ αυτό ούτε από την Αριστερά αφού έχει εξαντλήσει τον αντιφά αγώνα της σε πορείες που κάνουν καλό στην καρδιά και σε ανακοινώσεις που κάνουν καλό στα δελτία ειδήσεων.

Οι φασίστες τη μόνη απειλή που νιώθουν είναι από τα παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου που δεν διστάζουν να συγκρουστούν μαζί τους, να τους κυνηγήσουν αναγκάζοντάς τους να μπουν ξανά στις τρύπες τους. Εκεί απ΄ όπου βγήκαν κι άρχισαν να μαχαιρώνουν, να δέρνουν, να σκοτώνουν.
Τα παιδιά του Α/Κ χώρου είναι τα μόνα που δεν περιορίζονται σε ανακοινώσεις και πορείες σε μνημόσυνα και ..ρεσώ. Ευρισκόμενα στον πραγματικό κόσμο, περπατώντας στους δρόμους, δουλεύοντας στο εργοστάσιο ή στα ντιλίβερι, σπουδάζοντας στα πανεπιστήμια όλα αυτά τα παιδιά πιάνουν τον σφυγμό της εποχής και με την ορμή της  νιότης μπαίνουν στη φωτιά για τις ιδέες τους. Δείχνουν στους φασίστες ότι δεν τους φοβούνται ούτε στο πεδίο που είναι "προνομιακό" γι αυτούς. Δεν τους φοβούνται να παίξουν ξύλο. Δεν κωλώνουν απέναντι στους χτιστούς, στους φαλακρούς μαχαιροβγάλτες. Και, τους δέρνουν.

Φανταστείτε να είχαν την ίδια συμπεριφορά οι χιλιάδες αντιφασίστες που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας την περασμένη βδομάδα. Φανταστείτε να ισοπεδώνονταν κάθε μαγαζί και κάθε γραφείο χρυσαυγίτη την βδομάδα αυτή. Θα γράφονταν στην ιστορία αυτή η αντιφασιστική εβδομάδα και θα λούφαζαν για πολλά χρόνια οι αρουραίοι της συμμορίας.

Επανέρχομαι όμως στην σκληρή πραγματικότητα και αυτοκριτικά λέω ότι θα πρέπει να κόψω τα όνειρα και τις φαντασιώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: