Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- Αντιφασιστική συγκέντρωση για την δολοφονία του Π. Φύσσα

Προχθες το βράδυ δολοφονήθηκε στην Αμφιάλη ο Παύλος Φύσσας, ένας νέος άνθρωπος, μουσικός, μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας του Πειραιά. Μαχαιρώθηκε από φασίστες που του επιτέθηκαν και υπέκυψε στα τραύματά του λίγο...
αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο δράστης που συνελήφθη ομολόγησε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

 Η άγρια δολοφονία αποτελεί την κορύφωση της φασιστικής τρομοκρατίας και της εγκληματικής δράσης των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας. Είχαμε έγκαιρα προβλέψει ότι αυτοί που μαχαιρώνουν μετανάστες γρήγορα θα μαχαιρώσουν και ντόπιους αντιφρονούντες.

 Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες δεν είναι όμως οι μόνοι ένοχοι. Το χέρι τους οπλίστηκε από τον αστικό πολιτικό κόσμο που τους εξέθρεψε και τους στηρίζει, από τα ΜΜΕ που τους διαφημίζουν, από την αστυνομία που τους περιβάλλει με την προστασία τους.
Πέρα από την αυτονόητη απαίτηση να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φασιστικής δολοφονίας, πέρα από την απόλυτη καταδίκη της που πρέπει να υπάρξει, χωρίς επικίνδυνους συμψηφισμούς, εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να καταδείξουμε έμπρακτα ότι οι απόγονοι των SS δεν έχουν θέση σ' αυτή τη χώρα.

 Την ώρα τούτη δεν είναι μόνο η οργή και ο πόνος για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου που μας κατακλύζουν. Είναι και η αποφασιστικότητά μας να ορθώσουμε τείχος στο φασισμό. Δεν μας φοβίζουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αυτή η τραγική πράξη τους πρέπει να είναι και η τελευταία .

Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών


Δεν υπάρχουν σχόλια: