Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σκέτος "μπαχτσές" ο Μιχελογιαννάκης - Το ξέρατε ότι ο Κομφούκιος γεννήθηκε σαν σήμερα; Σήμερα και η Σοσιαλιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ

Και εγένετο η Σοσιαλιστική Τάση στον ΣΥΡΙΖΑ με μια κορυφαία τρολο- ομιλία του Μιχελογιαννάκη που κυριολεκτικά αποθεώνει τη λογική του παραλόγου, την τρολολογική, την προσέγγιση της πολιτικής δια της ..κωμωδίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του ήταν σκέτος μπαχτσές. Ανακάλυψε ότι την ημέρα που "γεννήθηκε" η Σοσιαλιστική Τάση έχει γενέθλια και ο Κομφούκιος που γεννήθηκε το 551πχ!!

Διαβάστε την ομιλία του Μιχελογιαννάκη και...

είμαι βέβαιος ότι θα την θυμάστε για πολλά χρόνια. Προσωπικά νιώθω τυχερός που υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί σήμερα. Δεν πλήττουμε

"και κύριοι,
Από την αρχή στηρίξαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα μελών και όχι συνιστωσών. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα ενιαίο, πολυτασικό, πλουραλιστικό, ανοιχτό στην ύπαρξη ιδεολογικών και αξιακών ευαισθησιών, κόμμα.


Ο πλουραλισμός των απόψεων και η ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας. Στη βάση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νέου καταστατικού, ιδρύουμε σήμερα την «Σοσιαλιστική Τάση».

Είμαστε μια μη συγκυριακή συλλογικότητα. Έχουμε κοινό ιδεολογικό προσανατολισμό και ήμαστε μακριά από αρχηγικές φιλοδοξίες και από την δημιουργία ενός νέου προϊόντος. Γινόμαστε μίγμα, το οποίο κρατά τις ιδιότητες των αρχικών συστατικών του, καθώς εδώ δεν μιλάμε για χημική ένωση αλλά για ένωση ανθρώπων.

Δεν υιοθετούμε την έννοια του πολυτασικού κόμματος, με την κυριαρχία του «και αυτό και αυτό».

Δεν υιοθετούμε την λογική του κόμματος Super market, με την κυριαρχία του «είτε αυτό, είτε αυτό».

Δεν υιοθετούμε λογικές μονολιθικότητας και αποκλεισμών.
Είμαστε μια διακριτή ιδεολογική τάση, που παλεύουμε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο το επίπεδο της οργανικής σύνδεσής του με το πολιτικό του ακροατήριο, που θα του δώσει την πολιτική δυνατότητα της αυριανής κυβέρνησης.

Αποδοκιμάζουμε τον εσωκομματικό ηγεμονισμό, τον δυναστισμό, την απολιτικοποίηση του κόμματος και την αποθέσμιση των εσωτερικών διαδικασιών.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που:

• Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της Ελλάδας. Σαν σήμερα κερδίσαμε την Μάχη των Πλαταιών υπό των Παυσανία, το 497 πχ.
• Διεκδικούμε τον Διεθνισμό με ταυτότητα τον εξελληνισμό του. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κομφούκιος, το 551 πχ, εξελληνισμένη προσωπικότητα.

• Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πέρασε από εμάς ο διαφωτισμός και η αναγέννηση αλλά παλεύουμε για αυτά σε θέματα παιδείας. Σαν σήμερα το 1577 πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος Τιτσιάνο (Βετσέλι), πατέρας της αναγέννησης.

• Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Σαν σήμερα το 1789 η Γαλλική Εθνοσυνέλευσή υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1660, λόγω σύγκρουσης με τον βασιλιά, καίγονται στο Λονδίνο τα βιβλία του φιλοσόφου John Milton.

• Είμαστε υπέρ του φιλελληνισμού. Σαν σήμερα το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι.

• Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

• Είμαστε πραγματικοί αναλυτές της Ιστορίας. Δεν υπήρξε συνωστισμός, σαν σήμερα το 1922 τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη.

• Είμαστε διεκδικητικοί. Σαν σήμερα το 1952 η Γερμανία πληρώνει 3 δις γερμανικά μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις στο Ισραήλ. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1994, το καθεστώς Ντεκτάς ανακαλεί την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.

• Είμαστε υπέρ της πατριωτικής αριστεράς και θεωρούμε κορύφωση ιστορική το ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα το 1905, γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης.

• Σεβόμαστε την Ορθοδοξία. Σήμερα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, παραδοσιακά, φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήριά προσφορά προς τον Άγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες.
Εμείς κυρίες και κύριοι θα προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ από μελλοντικές απώλειες, γιατί πάθαμε και μάθαμε."