Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Γενική Απεργία Διαρκείας προτείνουν οι Εφοριακοί στην ΑΔΕΔΥ - Διαβάστε το πλαίσιο αγώνα

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις ΔΟΥ προτείνει στην ΑΔΕΔΥ ένα αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποίησεων που αρχίζει με την προκήρυξη Γενικής Απεργίας διαρκείας από την 16η Σεπτεμβρίου για την ανατροπή της πολιτικής  της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Το συνδικάτο απαιτεί από την...
ΑΔΕΔΥ να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις ώστε να διαχυθεί το αίτημα της γενικής απεργίας με ενημέρωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους κλπ

Το πλήρες κείμενο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προς την ΑΔΕΔΥ είναι:


Τα όσα διαδραματίζονται τις ημέρες αυτές, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο, το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση αντικειμένων, τη διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους κλπ, δεν αφήνουν πλέον καμιά αμφιβολία για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το σύνολο των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, αλλά και η προετοιμασία νέων μέτρων το επόμενο διάστημα, θέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στην ανάγκη να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, χωρίς την επανάληψη των λαθών και των παραλείψεων του παρελθόντος. Να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα, της μέχρι σήμερα τακτικής του και να επιλέξει αποτελεσματικότερους τρόπους υπεράσπισης των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους. 

Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί σε επίπεδο κλάδων ή ομοσπονδιών. Απαιτείται ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός και η αμφισβήτηση πλέον, όχι επιμέρους πτυχών της ασκούμενης πολιτικής, αλλά το σύνολο αυτής. Στόχος δεν μπορεί, παρά να είναι πλέον, η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν (χθες, σήμερα, αύριο). 

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να κινηθεί επιτέλους, προς την κατεύθυνση εξασφάλισης του μέγιστου δυνατού συντονισμού και την προκήρυξη Γενικής Απεργίας διαρκείας και με αίτημα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των εκφραστών της.

Μέχρι την πραγματοποίηση της απεργίας αυτής προτείνουμε: 

_ Την πραγματοποίηση συνελεύσεων σε όλους τους χώρους εργασίας, για την ενημέρωση των συναδέλφων, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών συλλόγων και ομοσπονδιών. 

_ Προτεραιότητα να δοθεί (σύμφωνα και με το σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει) σε νομούς που απέχουν 5-6 ώρες από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ, της 7.9.13. Να ακολουθήσουν στο διάστημα 9 - 13/9 οι υπόλοιποι νομοί. 

_ Την δημιουργία σε κάθε υπηρεσία, Επιτροπών Αγώνα, ως μέσο για τον καλύτερο συντονισμό και την επιτυχία των προσεχών κινητοποιήσεων. 

_ Σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους εργαζομένων όλης της χώρας, για τη λήψη αποφάσεων. 

_ Την ανάδειξη – αποκάλυψη – αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική, τουλάχιστον στους βασικούς τομείς της (Οικονομία, Υγεία, Παιδεία κλπ).Την προκήρυξη απεργίας διαρκείας, από 16 ή 17 ή 18/9. Η εξαγγελία της απεργίας να γίνει από τώρα.

Τέλος προτείνουμε στην ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ όλων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδιαίτερα όσων εμπλέκονται σε διαδικασίες που σχετίζονται με την επιλογή εργαζομένων που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα (π.χ. Διευθύνσεις προσωπικού κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: