Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ";

Του Νίκου Ασλάνογλου

Η καταδίκη της χώρας μας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον μήνα που διανύουμε, αφορούσε την διαχείριση των υποπροϊόντων των σφαγείων. Την Τρίτη, 26-1-2010, έγινε η δίκη των υπευθύνων των σφαγείων της Βέροιας, στη Βέροια. Η απόφαση κατά πλειοψηφία, μειοψήφησε η Πρόεδρος, ήταν ”αθώοι όλοι».

Ενώ προηγήθηκε η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στη Βέροια αθωώθηκαν. Στη αθώωση, βοήθησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας. Δήλωσαν ότι έκαναν ελέγχους και τα βρήκαν όλα εντάξει. Έκαναν μάλιστα και αναλύσεις που απέδειξαν ότι όλα ήταν όπως έπρεπε. Οι φωτογραφίες, δείχνουν ποια ήταν η κατάσταση πραγματικά. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τι δυνατότητες έχει ο πολίτης για να προστατέψει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον; Το παρακάτω κείμενο, είναι ενημερωτικό. Δεν κρίνει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι μέρος της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η Ελληνική Δημοκρατία, μη εφαρμόζοντας ορθώς τον κανονισμό (ΕΚ) 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2002, για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, και μη επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις όσον αφορά την ταφή των αποβλήτων χωρίς προηγούμενη μεταποίηση, την απουσία επίσημων ελέγχων, καθώς και τις πλημμέλειες στη διαδικασία εγκρίσεως των εγκαταστάσεων διαχειρίσεως των ζωικών υποπροϊόντων και στη διαδικασία αποτεφρώσεως του υλικού ειδικού κινδύνου, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 4, παράγραφος 2, στοιχεία α΄ και γ΄, 5, παράγραφος 2, στοιχείο γ΄, 6, παράγραφος 2, στοιχείο β΄, 10 έως 15, 17, 18 και 26 του κανονισμού αυτού».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ
ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Σώπα ρε μάγκα.
Να αρχίσει απο σένα;
Αφού το Δικαστήριο, είπε ότι είναι αθώοι.
Εσύ είσαι πάνω απο τους Δικαστές;
Και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας είπανε ότι όλα είναι εντάξει. Τι άλλο θέλεις; έχουν δίκιο οι οικολόγοι;

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΥΤΑΡΟ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;