Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ



Όποιος μας διαβάζει συστηματικά θα θυμάται ότι προ ημερών καταθέσαμε την σκέψη μας σχετικά με την αναγκαιότητα να προβεί σε έναν απολογισμό των 100 πρώτων ημερών του ΠΑΣΟΚ ο τοπικός γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας. Να κάνει τον απολογισμό σχετικά με το τι δρομολογήθηκε για το νομό μας, τι προτάσεις έγιναν προς τα υπουργεία, τι πολιτικές προωθήθηκαν.

Ο Στ. Παπαστεργίου, γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας, λες και μας άκουσε παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ της Βέροιας όπου και απαντάει σε αντίστοιχα ερωτήματα.
Όμως άραγε απαντάει ο γραμματέας. Ευθέως λέω ότι δεν απαντάει είτε γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα από την πλευρά του κόμματος που αυτός ηγείται είτε γιατί δεν γνωρίζει.
Ερωτώμενος ο γραμματέας σχετικά με το τι έγινε για την Ημαθία αναφέρει πέντε τομείς πολιτικής που έχουν δρομολογηθεί για όλη την Ελλάδα και συνεπώς συμπεριλαμβάνει και την Ημαθία.
Όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος σχετικά με ορισμένα καυτά θέματα που απασχολούν τον νομό όπως ο κάθετος άξονας, το δικαστικό μέγαρο, το διοικητήριο, η ΜΕΑ ΧΥΤΥ ο κ. Παπαστεργίου δεν απαντά και παραπέμπει στους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, στους βουλευτές του κόμματος, στα στελέχη του κόμματος που δραστηριοποιούνται σε φορείς και συλλόγους και οι οποίοι παράγουν πολιτική.
Μ΄ άλλα λόγια, ο γραμματέας δεν έχει άποψη γιατί έχουν όλοι οι παραπάνω. Αυτή η καινοφανής άποψη αξίζει να μελετηθεί από τους πολιτικούς αναλυτές και τους επικοινωνιολόγους του κόμματος και να αξιοποιηθεί.
Για να κάνει κάποιος τον γραμματέα ενός μεγάλου κόμματος θα πρέπει να είναι επαρκής και να μην κρύβεται πίσω από τα υπόλοιπα στελέχη. Θα πρέπει να έχει άποψη και να τη λέει δημόσια και όχι να καθίσταται ηχείο των πολιτικών του υπυποστηρικτών.
Αυτή η δυσλειτουργία θα πρέπει να αποκατασταθεί και ο καθένας να βρει το ρόλο του και να στέκεται αντάξιος του θεσμικού του ρόλου.
*θα ήθελα να ρωτήσω εντελώς φιλολογικά: Στην οργάνωση της Νικομήδειας πόσοι από τους 300 περίπου που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του γραμματέα ανανέωσαν τις κάρτες μελών του ΠΑΣΟΚ;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας ρε Χάρη Μόχλα,
γιατί η άποψη που μπορεί να διατυπώσει ένας Γραμματέας μιας κομματικής οργάνωσης (οποιουδήποτε κόμματος) σε ένα θέμα καθαρά τεχνικό έχει κάποια βαρύτητα και δεν έχουν βαρύτητα οι μελέτες του έργου και όλες οι επίσημες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί υπέρ του έργου, από τη δημόσια διοίκηση και τεχνικούς μέλη του ΤΕΕ, μέχρι να φτάσει στη φάση της Δημοπράτησης;
Δηλαδή, αν ο κάθε Παπαστεργίου πει ένα "ναι" ή ένα "όχι" στο έργο (αυτό ή κάποιο άλλο αργότερα), τι θα σημαίνει αυτό για την τοπική κοινωνία;

Και από που προκύπτει η αρμοδιότητα των κομμάτικών οργανώσεων να γνωμοδοτούν δημοσίως με ένα "ναι" ή ένα "όχι" για τα έργα που σχεδιάζει η Αυτοδιοίκηση;

Που είμαστε;
Στη Σοβιετία;

Υ.Γ>
Φυσικά... αν είχε πει το πολυπόθητο "οχι" στο έργο αυτό θα ήταν κατάλληλος για Γραμματέας ο Παπαστεργίου, ε;

Ανώνυμος είπε...

otan h prosopiki provoli ginetai aytoskopos tote ta pragmata einai zorika (i tha zorisoyn argotera).
giati otan analamvaneis mia thesi, tote prepei na ksexnas tin prosopiki soy aneliksi kai na koitas tin proothisi ton theseon toy kommatos poy presveveis alla kai ton theseon toy nomou pou ypotithetai pos antiprosopeveis....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ,ΟΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΛΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΤΟΤΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ Α Π Ο Τ Ρ Ε Ψ Ο Υ Μ Ε.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.-

Ανώνυμος είπε...

TH SOBIETIA THN EXETE MPROSTA SAS KAI PSAXNETE KAI ΓΙΑ AΛΛA ΘYMATA;
AN DEN TA BLEPETE ,TOTE KAPOIOS SAS ΒΟΥΛΩΣE TA MATIA Ή ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕSΘΑΙ ΤΟΤΕ Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΗ.
ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΥΤΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Sas leei kati h leksi grafeiokratis, tetoios einai kai malista ginetai xeiroteros giati einai nomizei oti exei kai eksoysia o kyrios aytos.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΣΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΒΓΑΛΤΟΝ ,
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ.