Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ: ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 22 ετών αντιστοίχως συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην Παρίδα Βέροιας για ναρκωτικά, μετά από συνδυαμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Λιμενικού και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, προσέγγισε τον 24χρονο, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την αγορά ινδικής κάνναβης.

Στη συνάντηση που έκλεισαν οι δυο τους χθες στις 10 παρά πέντε το βράδυ σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Πατρίδα Βέροιας, ήρθαν οι δύο συλληφθέντες και ένας ακόμη αλλοδαπός - συνεργάτης τους - ο οποίος παρέδωσε ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 17,99 κιλών.
Τη στιγμή της πληρωμής ποσού 1.000 ευρώ/το κιλό που είχε συμφωνηθεί, στελέχη των παραπάνω υπηρεσιών που παρακολουθούσαν διακριτικά από απόσταση τη συνάντηση, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο εκ των τριών, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός αφού άνοιξε πυρ, επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγε της σύλληψης.
Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο είχε γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, ενώ επίσης κατασχέθηκε και η ναρκωτική ουσία.
Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που σχημάτισε φάκελο δικογραφίας κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται έρευνες, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου αλλοδαπού, ενώ παράλληλα συλλέγεται σχετικό υλικό και εξετάζεται τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: