Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

Με πρόσχημα, την περικοπή εξόδων του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Αντιγονιδών, που εδρεύει στο Παλιό Σκυλίτσι, για την εξυγίανση των οικονομικών της Δημοτικής Επιχείρησης, ο Δήμαρχος Αντιγονιδών αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση μιας συγκεκριμένης βρεφονηπιοκόμου, η οποία εργάζεται από τον Οκτώβριο του 2002 με συνεχείς συμβάσεις, η τελευταία των οποίων έληξε στις 31-8-2008.
Η εγκύκλιος του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου, που εστάλη πρόσφατα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ορίζει ρητά την ΑΝΑΝΕΩΣΗ των συμβάσεων των εργαζομένων για ένα χρόνο, μέχρι τις 31-8-2009, αναφέροντας ότι η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη μέχρι το 2013, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Ο Δήμαρχος Αντιγονιδών κ. Στεργιόπουλος, αγνοώντας, παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας:
1) την εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών
2) το 5μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, και
3) το νόμο που διέπει τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών (αναλογεί μία βρεφονηπιοκόμος σε οκτώ, κατά μέγιστο αριθμό, βρέφη), αυθαιρετεί με αυτή τη μονομερή του απόφαση και καταδεικνύει την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που τον διακρίνει.
Το θέμα ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Ο Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Αντιγονιδών λειτουργεί προς το παρόν με 16 βρέφη και μιάμιση βρεφονηπιοκόμους (η μία εργάζεται με τετράωρη απασχόληση). Η απόλυση της εν λόγω βρεφονηπιοκόμου δημιούργησε ήδη μισό κενό, που σημαίνει 4 βρέφη αφύλακτα!
Υπάρχουν επιπλέον 6 αιτήσεις γονέων, σε εκκρεμότητα, τις οποίες βεβαίως θα πρέπει να ικανοποιήσει ο Δήμος χωρίς εξαίρεση όπως οφείλει, αλλά και για να αυξήσει τα έσοδά του για να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες.
Γνωρίζει επομένως ο Δήμαρχος ότι τα 16 βρέφη, σύντομα θα γίνουν 22.
Γνωρίζει επίσης ότι για τα 22 βρέφη απαιτούνται 3 ολόκληρες βρεφονηπιοκόμοι, όχι μισές.
Γνωρίζει ακόμα, ότι πρόσφατα συγκλονίστηκε το Πανελλήνιο με το θάνατο βρέφους σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό!
Εμείς επισημαίνουμε, ότι ένας ιδιωτικός σταθμός, μπορεί ενδεχόμενα για λόγους οικονομίας, να λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό. Αντίθετα ένας Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός δεν δικαιούται να λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση, αντιμετωπίζοντας λογιστικά ένα κοινωνικό θέμα με σοβαρές προεκτάσεις
Επειδή όμως και εμείς γνωρίζουμε , ότι προτίθεται ο κ. Δήμαρχος σύντομα να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, με άλλη βρεφονηπιοκόμο της δικής του προτίμησης, και επειδή οι λεονταρισμοί του τύπου: «Εδώ δεν αποφασίζει ο Νάκος, αποφασίζω εγώ»,ή «ας μας στείλουν πρώτα αυτά που μας χρωστάνε», όχι μόνο δεν μας πείθουν, αντίθετα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, για τους παραπάνω λόγους ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο Αντιγονιδών κ. Στεργιόπουλο για αυθαιρεσία και μεθοδευμένη δίωξη με κομματικά κριτήρια.
Για τη δημοτική παράταξη
«ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η επικεφαλής
ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: