Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΕΠΙ Ν.Δ

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης. Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ, το υπό ανέγερση δικαστικό μέγαρο, τον κάθετο οδικό άξονα της «Εγνατίας» Βέροια – Σκύδρα (το κομμάτι Πατρίδα – Νάουσα) και το κολυμβητήριο της Νάουσας. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Μαγκριώτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για ανεπάρκεια στον τομέα της οικονομίας και την υλοποίηση έργων υποδομής. Για την Ημαθία, αναφέρθηκε ξεχωριστά για κάθε έργο που επισκέφθηκε.
· Οδικός άξονας Βέροιας – Σκύδρας: Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε το κομμάτι που υλοποιείται (το Πατρίδα – Νάουσα) «τυφλό» γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, και πρόσθεσε ότι το έργο «ακροβατεί». Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ακόμη ότι έτσι όπως εξελίσεται το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε σε δέκα χρόνια.
· Εργοστάσιο ΕΛΒΙΖ: Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε τραγική την επιλογή της Αγροτικής Τράπεζας να ξεκινά την πώληση των εργοστασίων της ΕΛΒΙΖ και εξήγησε ότι η λειτουργία τους είναι αναγκαία διότι ασχολούνται με έναν παραγωγικό τομέα που συνέχεια αναπτύσεται, παράγουν ποιοτικές ζωοτροφές σε μια περίοδο που εμφανίζονται διατροφικά σκάνδαλα και τέλος απασχολούν τοπικούς εργαζόμενους.
· Δικαστικό Μέγαρο: Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιων Έργων επεσήμανε ότι το Μέγαρο της Βέροιας είναι ένα από τα πολλά «κουφάρια» έργων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα λόγω της διακοπής της χρηματοδότησής τους από την κυβέρνηση.
· Κολυμβητήριο Νάουσας: Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολιτική της κυβέρνησης να αφήνει σε περιοχές με υψηλή ανεργία όπως η Νάουσα την κατασκευή τέτοιων έργων στην μέση.
· Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Η προοπτική, τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, είναι να κλείσουν μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όλα τα εργοστάσια ζάχαρης στην χώρα.
Όσον αφορά τις προτάσεις που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ είναι είναι:
1. Μεγάλη αλλαγή του διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας με συνενώσεις δήμων και δημιουργία λειτουργικών Περιφερειών
2. Επανασχεδιασμός του προγράμματος ΕΣΠΑ με προτεραιότητα την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια.
3. Γενναία ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων
4. Νέο Αναπτυξιακό Νόμο με στοχευμένα γεωγραφικά και κλαδικά κίνητρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: