Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Ερώτηση Σιδηρόπουλου στην Βουλή για τον οδικό άξονα Βέροιας-Έδεσσας


Ερώτημα στην Βουλή, προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Βέροιας – Έδεσσας κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Σιδηρόπουλος. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει τα εξής: «Ο κάθετος άξονας Βέροιας – Νάουσας – Έδεσσας της Εγνατίας Οδού, έχει αξιολογηθεί, ως το κατεξοχήν αναπτυξιακό έργο των νομών Ημαθίας και Πέλλας. Ένα έργο που θα βγάλει από την απομόνωση το μεγαλύτερο μέρος της Ημαθίας και το σύνολο του νομού Πέλλας. Παρ’ όλα αυτά, στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη ούτε τα 7,5 χιλ. από τα 50 χιλ του οδικού άξονα, που συνδέει την Εγνατία Οδό με την Έδεσσα, παρ’ ότι η μελέτη του είχε ολοκληρωθεί το 2003. Σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2008. Ο Ιούνιος του 2008 πέρασε και τώρα ανακοινώθηκε το 2010.
·Επειδή οι κοινοτικοί πόροι για την ανάπτυξη στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας σπαταλούνται ή χάνονται.
·Επειδή, ειδικά αυτοί οι δύο νομοί, δεν έχουν περιθώρια άλλων απωλειών.
· Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ημαθίας και το σύνολο του νομού Πέλλας παραμένουν ουσιαστικά σε απομόνωση.
·Επειδή οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, οδηγούν τους δύο νομούς σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική υποχώρηση.
·Επειδή η καθυστέρηση δεν επιτρέπει την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των δύο νομών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις;
2.Πότε προβλέπετε την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας – Νάουσας – Έδεσσας;
3.Ποιο είναι το συνολικό κόστος και από ποια προγράμματα θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του οδικού άξονα Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: