Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ασύδοτη η αστυνομία, στοχοποιεί αγωνιστές

του Γιώργου Τσαντίκου

Ένα ακόµα πολύ σοβαρό περιστατικό καταστολής και απόπειρας τροµοκράτησης αγωνιστών σηµειώθηκε αυτές τις µέρες στον Βόλο. Ο Στέφανος Μολόχας, µέλος της νΚΑ, του ΝΑΡ για την Κοµµουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει ειδοποιηθεί να περάσει από την Ασφάλεια για...
«προσωπική του υπόθεση». ∆εν είναι µόνο οι συµβολισµοί που παραπέµπουν στις πιο σκοτεινές εποχές αυτού του τόπου, είναι και η ουσία της υπόθεσης.

Ο σύντροφος, µέλος του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονικής, ειδοποιήθηκε προσωπικά από αστυνοµικό για υπόθεση που αφορά «παραβάσεις σχετικά µε τις εκρηκτικές ύλες, έκρηξη και εµπρησµό κατά συναυτουργία», χωρίς καν να έχει διαταχτεί εισαγγελική ΈΡΕΥΝΑ, χωρίς καν να τηρείται και αυτή η αστική νοµιµότητα. Ένας αστυνοµικός, δηλαδή, πήρε τηλέφωνο έναν άνθρωπο µε γνωστή ταυτότητα, που συµµετέχει στα κινήµατα, είναι ενεργός πολιτικά, και του είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πρέπει να περάσει από την Ασφάλεια ενηµερώνοντάς τον ταυτόχρονα πως το τηλεφωνικό απόρρητο των κλήσεών του έχει αρθεί! Η παραβίαση κάθε δηµοκρατικού δικαιώµατος από την αστυνοµία ξεπερνάει πλέον τα όρια του γκροτέσκου.

Όχι ότι είναι κάτι ανήκουστο στις µέρες του µαύρου κυβερνητικού µετώπου να γίνεται κάτι τέτοιο. Η αστυνοµία δρα ασύδοτα, σε αγαστή συνεργασία µε τους νεοναζί της ΧΑ, αγωνιστές και αγωνίστριες κατηγορούνται διαρκώς και επιχειρείται η νοµική τους εξόντωση. Σε λίγες µέρες δικάζονται τρεις συνδικαλιστές (µεταξύ αυτών και ο Θ. Αγαπητός) επειδή διαµαρτυρήθηκαν σε επίσκεψη του γερµανού τοποτηρητή Χ. Γ. Φούχτελ.

Ο Π. Αντωνόπουλος, µέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά επίσης και της ΕΕ της Α∆Ε∆Υ, οδηγήθηκε σιδηροδέσµιος διότι αρνήθηκε να υπακούσει στην κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Όποιος αντιδρά στοχοποιείται και διώκεται. Εκφοβισµός και ποινικοποίηση του κινήµατος: αυτά βρίσκονται πίσω από κάθε τέτοια απειλή. Ανακοινώσεις καταδίκης της κλήσης σε απολογία έχουν ήδη εκδώσει η νεολαία και το ΝΑΡ για την Κοµµουνιστική Απελευθέρωση. «Ο αγώνας επιβίωσης ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι αλλά και η συλλογική πάλη για τα σύγχρονα δηµοκρατικά δικαιώµατα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής µας είναι ο µόνος νόµος, το µόνο δίκιο που υπάρχει!» τονίζεται µεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα "ΠΡΙΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: