Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Να σταματήσει η κοροϊδία εις βάρος των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων

Πριν προλάβουν οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να αντιληφθούν πόσο θα κληθούν να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ, ήρθε και το τσεκούρωμα της εξισωτικής αποζημίωσης. Μέσα σε δύο χρόνια το ποσό που δίνεται στους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μειώθηκε δραματικά. Πρόκειται για τους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται στα πιο...
απομακρυσμένα χωριά της χώρας. Δεν φτάνει η μείωση του ποσού, τα λεφτά που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων είναι ελάχιστα. Αιτία είναι η δραστική μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων που αυθαίρετα αποφάσισε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση.

Στην υπόθεση της εξισωτικής αποζημίωσης αποκαλύφθηκε τι πρόκειται να συμβεί με την ενιαία ενίσχυση από φέτος και ως το 2020. Μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν θα υποστούν όλοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας.

Το τσεκούρωμα της εξισωτικής δείχνει το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ουσιαστική καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών, για να περάσει η αγροτική γη στα χέρια των τραπεζών και των αγροδιατροφικών ομίλων. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πρωτογενή τομέα που εξειδικεύεται με την νέα ΚΑΠ. Το στόχο αυτό υπηρετούν με περίσσιο ζήλο Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή αλλά και όλα τα κόμματα υποστηρίζουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί με πιο φιλολαϊκό τρόπο η νέα ΚΑΠ, με διαφορετικό τρόπο το καθένα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα αιτήματα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων και παλεύει μαζί τους:

για άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
ενάντια στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία, κατοικία, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου κ.ά.).
για κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
για χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.).
για επαναφορά όλων των ιδιωτικοποιημένων κρατικοσυνεταιριστικών βιομηχανιών στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς αποζημίωση και πλήρη έλεγχο σε ότι έχει γίνει από τη μέρα που τις πήραν οι ιδιώτες.
για άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και καλεί όλο το λαό με την παρουσία του να ανοίξει ένα νέο νικηφόρο γύρο αντιπαράθεσης και τα συνδικάτα των εργαζομένων να συντονιστούν επί της ουσίας με τους αγρότες, γιατί μόνο ο οργανωμένος και ξεσηκωμένος λαός με τα δικά του όργανα επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης μπορούν να επιβάλλουν έναν άλλο δρόμο χωρίς την Ε.Ε, το χρέος, το ευρώ και τα μνημόνια. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η αναγκαία η κοινή δράση όσων καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε. Σε αυτό το δρόμο ανατροπής των σχεδιασμών κυβέρνησης-Ε.Ε.-αγροδιατροφικού κεφαλαίου θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: