Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Το Αντιφασιστικό Μέτωπο και η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας

Η ευαισθησία και τα αυξημένα πολιτικά ανακλαστικά ορισμένων πολιτών είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση του Αντιφασιστικού Μετώπου στην Ημαθία.

Η πρώτη ανοιχτή γενική συνέλευση έγινε στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια και συμμετείχαν ενεργοί πολίτες που εδώ και μήνες δίνουν το...


"παρών" στις πλατείες, πολίτες που συμμετέχουν σε διάφορες συλλογικότητες, πολίτες που εκπροσωπούσαν τα κόμματά τους, μεμονωμένοι πολίτες.

Στην πρώτη γενική συνέλευση ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις για να αρχίσει να διαμορφώνεται το Μέτωπο και δράσεις ώστε να αποκτήσει δυναμική η παρέμβασή του.
Η πρώτη εκδήλωση έγινε προχτες το βράδυ με τη διοργάνωση της συναυλίας στην οποία πήραν μέρος πάνω από διακόσια άτομα και αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε αρκετές φορές το μήνυμα για τη χτεσινή δίκη των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής και την απαίτηση όλων να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία το θύμα της επίθεσης των συμμοριτών, ο Γιώργος Βραχνής. Επίσης, κλήθηκε ο κόσμος να δώσει το "παρών" στη σημερινή δίκη ως δείγμα συμπαράστασης στον δικαζόμενο σύντροφο και αποδοκιμασίας στους συμμορίτες.

Το αποτέλεσμα της δίκης ήρθε να ταράξει τα νερά και να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι αν δεν υπάρχει μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, αν η Αριστερά απουσιάζει επιδεικτικά, αν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δε βγουν από την γελοία τακτική τους να απέχουν από τα Κινήματα που είτε δεν ελέγχουν είτε φοβούνται ότι θα "χαλάσουν το προφίλ" τους τότε θα συνεχίζουν να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις.

Αυτό που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι στην προχτεσινή εκδήλωση συμμετείχαν πάρα πολλοί νέοι που είναι η ελπίδα για το αύριο. Οι νέοι δεν θέλγονται από το αποκρουστικό ναζιστικό πρόταγμα και αντιδρούν.
Ωστόσο, θεωρώ ότι η εκ νέου απουσία του συντεταγμένου, οργανωμένου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εκτός από σκόπιμη, και υποβολιμιαία για την προσπάθεια συγκρότησης του Αντιφασιστικού Μετώπου.

Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που μόλις πρόσφατα πήρε 27% στις εκλογές να μη μπορεί να κινητοποιήσει πενήντα νοματαίους να έρθουν στις εκδηλώσεις αυτές. Δεν είναι δυνατόν να δίνει το "παρών" η νεοκλεγείσα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η Ιωάννα Γαϊτάνη και η παρέα της, και να μην περνάνε για μια "καλημέρα" τα διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια.

Θεωρώ απαράδεκτη την τακτική τους να απέχουν απο τη διαδικασία αυτή ίσως γιατί δεν την ελέγχουν, ίσως γιατί δεν νιώθουν τον κίνδυνο, ίσως γιατί βαριούνται. Και το καλό της υπόθεσης είναι ότι ως κομματικό όργανο έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή!!! Φανταστείτε να μην έπαιρναν θετική απόφαση.

Χτες το μεσημέρι στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια, έξω από τα δικαστήρια και πάλι η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής. Και πάλι βρήκε χρόνο η Ι. Γαϊτάνη (φωτ.) και ήρθε από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τους συντρόφους της αλλά οι ΣΥΡΙΖΑιοι της Βέροιας είχαν άλλες δουλειές φαίνεται.
Και δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι εκπροσωπήθηκε ολόκληρος χώρος με την παρουσία του Δ. Χαμπίδη που ήρθε και ήπιε τον καφέ του σε παρακείμενο καφέ ή το πέρασμα του Θ. Γατζίδη από τα δικαστήρια που έριξε μια ματιά και ..γεια σας.

Κατά τα λοιπά.
Παρόντες και στις δυο εκδηλώσεις και με καθολική πολιτική υποστήριξη η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας που δια της Τασούλας Μουσκεφτάρα έκανε παρεμβάσεις και προτάσεις για την λειτουργία του Αντιφασιστικού Μετώπου.
Το Μέτωπο στηρίζει και η οργάνωση του ΕΕΚ Ημαθίας, η ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας, η Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας, το Αυτόνομο Στέκι Μπαρούτι, η συλλογικότητα ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και πολίτες του νομού.

Καιρός είναι να γίνουμε περισσότεροι και πιο αποτελεσματικοί.
Ο φασισμός είναι ΕΔΩ και ΑΠΕΙΛΕΙ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

X ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ Χ. ΤΙ ΓΥΑΛΙΑ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΧΤΕΣ,ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ?
ΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://antifasistikometopokorinthias.blogspot.gr/