Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκτός προεδρείου Βουλής οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής- 23 Βουλευτές άλλου κόμματος ψήφισαν τον υποψήφιο της

Εκτός προεδρείου της Βουλής έμεινε η Χρυσή Αυγή, καθώς στην ψηφοφορία για την εκλογή 7ου αντιπροέδρου, ο υποψήφιός της, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, συγκέντρωσε 41 ψήφους. Τον καταψήφισαν 204 βουλευτές και 39 έριξαν λευκό. Δεδομένου ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές, προκύπτει ότι ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 περισσότερες ψήφους.

Η Χ.Α σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή και...
προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Έξι αντιπροέδρους, τρεις κοσμήτορες και πέντε γραμματείς, εξέλεξε η Βουλή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Δεν εκλέχθηκε έβδομος αντιπρόεδρος -ο οποίος κατά τον Κανονισμό της Βουλής αναλογεί στο πέμπτο κόμμα- αφού η πρόταση της Χρυσής Αυγής στο πρόσωπο του Πολύβιου Ζησιμόπουλου δεν συγκέντρωσε τις 75 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή του στο αξίωμα (έλαβε 41 ψήφους).
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές.
Μετά από πρόταση της ΝΔ εκλέχθηκαν: Α' αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης, Β' αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος και Γ' αντιπρόεδρος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα.
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ' αντιπρόεδρου αποδέχθηκαν 227 βουλευτές ψηφίζοντας υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε πέμπτος αντιπρόεδρος με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκλέχθηκε έκτη αντιπρόεδρος με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.
Δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά. Η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων.
Ως εκ τούτου η θέση του Ζ' αντιπροέδρου παραμένει κενή.
Εκλέχθηκαν επίσης κοσμήτορες οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).
Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: