Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ EUROBANK

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτοικοι του δήμου Λαυρεωτικής, την ώρα που στο ΣτΕ θα εκδικάζεται...
η προσφυγή τους κατά της ανανέωσης της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν γραφεία της τράπεζας Eurobank, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ που ξεκίνησαν εναντίον της τράπεζας.

Σύμφωνα με την επιστολή τους «Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Λαυρεωτικής: «Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank».

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή οι κάτοικοι γνωστοποιούν ότι «προτίθενται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank».

Προτίθενται επίσης «να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, με στόχο, την αποτροπή της κατασκευής χωματερής στην Κερατέα».

Το μποϋκοτάζ ξεκίνησε «πιλοτικά» την Παρασκευή από το υποκατάστημα Λαυρίου, το οποίο απέκλεισαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι εμποδίζοντας κάθε συναλλαγή με αποτέλεσμα να κλείσει νωρίτερα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: