Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η ΓΕΣΕΒΕΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ν/σ

Το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του υπουργείου Οικονομικών ποινοικοποιεί την επιχειρηματική αποτυχία, δυσφημεί το επιχειρείν και απλώνει έναν γραφειοκρατικό ιστό υποστηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕΕ) με σημερινή της τοποθέτηση...
Όπως αναφέρει στις παρατηρήσεις του ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, με το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση, βαφτίζεται ως φοροκλοπή συλλήβδην η αποτυχία και δυσπραγία των επιχειρήσεων ενώ δεν προβλέπει αναλόγου μεγέθους ποινικοποίηση για όσους διαχειρίζονται τα φορολογικά έσοδα, ούτε ενσωματώνει κάποια συντόμευση της απόδοσης οφειλών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα προς τις επιχειρήσεις.

Στις παραλείψεις του νομοσχεδίου συγκαταλέγονται σύμφωνα με την ΓΕΣΕΒΕΕ, μεταξύ άλλων, η απουσία διάταξης για τη δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού κερδών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η απαλλαγή φορολόγησης μέρους των κερδών, σε ποσοστό 30%, για επιχειρήσεις με τζίρο έως τα 2,5 εκατ. ευρώ όταν αυτά χρησιμοποιούνται για αγορά παραγωγικού, μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Επίσης η ΓΕΣΕΒΕΕ, ζητά παράλληλα με την λειτουργία του ΣΔΟΕ, να υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία με εξειδικευμένο προσωπικό που δεν θα επιβάλει κυρώσεις αλλά θα καθοδηγεί τις επιχειρήσεις και θα ασκεί προληπτικό και συμβουλευτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ασημακόπουλο, υπάρχει ανάγκη να παραταθεί μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο, η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων που είχε θεσπιστεί παλαιότερα, με όριο τις 100.000 ευρώ, η προθεσμία της οποίας λήγει εντός του 2011.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: