Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Μετά τα ομαδικά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σκύλων στην πόλη της Βέροιας, το Μακροχώρι και άλλες περιοχές της Ημαθίας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει:
1) Η δηλητηρίαση και ο θάνατος των οικιακών ζώων (σκύλων) αποτελούν εγκληματική ενέργεια και είναι ποινικό αδίκημα.

2) Η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, δεν ταιριάζει στο φιλόζωο ημαθιώτικο λαό και τον πολιτισμό μας.

3) Η περισυλλογή των νεκρών σκύλων από απορριμματοφόρα του Δήμου και η μεταφορά τους στη χωματερή αντίκειται στην Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.

4) Τα νεκρά ζώα πρέπει να περισυλλέγονται με ευθύνη των Δήμων και να θάβονται σε νεκροταφείο μικρών ζώων ή να αποτεφρώνονται σε ειδικό αποτεφρωτήρα του κυνοκομείου του Δήμου Βέροιας.

5) Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής είναι αρμόδια για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, της ευζωίας και των δικαιωμάτων των ζώων και θα είναι αμείλικτη σε τέτοιες συμπεριφορές.

6) Συνιστούμε στους κατόχους οικιακών ζώων να τα κρατούν περιορισμένα στο χώρο τους και να μην τα εγκαταλείπουν με συνέπεια να δημιουργούνται αγέλες αδέσποτων ζώων.

7) Όσοι και όσες αντιλαμβάνονται παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες παρακαλούνται να ενημερώνουν τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (Τμήμα Κτηνιατρικής: 2331350130) ή την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: