Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΔΥΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Ο Μάριος Νικόλοβ, μέλος των Επιβατών Θεσσαλονίκης, είναι αρνητής πληρωμής εισιτηρίου συμμετέχοντας έμπρακτα στο κίνημα δεν πληρώνω το χαράτσι του ΟΑΣΘ.Την Παρασκευή 4/1/2011, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην αστική γραμμή 27 (Κέντρο Θεσσαλονίκης- Σταυρούπολη), εξήγησε στους δυο ελεγκτές τους λόγους της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου, ενώ ταυτόχρονα ..
αρνήθηκε - όπως έχει νόμιμο δικαίωμα- να δώσει τα στοιχεία του στους εν λόγω κύριους. Αυτοί όμως κατακράτησαν παράνομα το Μάριο καθώς και τους επιβάτες του λεωφορείου για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια άνοιξαν τις πόρτες του λεωφορείου και επέτρεψαν την αποβίβαση. Έτσι, οι επιβάτες δικαιολογημένα εξέφρασαν την αντίδραση τους καθόσον εμποδίστηκαν από το να πάνε έγκαιρα στις δουλειές τους και ταυτόχρονα επιβαρύνθηκαν με την προμήθεια ενός επιπλέον εισιτηρίου..

Με την άφιξη της αστυνομίας, ο Μάριος εξέφρασε την επιθυμία του να καταθέσει μήνυση κατά των δυο ελεγκτών για παράνομη κατακράτηση. Για το λόγο αυτό οι δυο ελεγκτές οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν για περίπου πέντε ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης, ενώ ο Μάριος, επειδή δεν έφερε την αστυνομική του ταυτότητα, οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Άμεση ήταν η παρέμβαση δεκαπέντε μελών των Επιβατών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους καθώς και της δικηγόρου της Νομικής Αλληλεγγύης. Στο χώρο προσήλθε και ο δικηγόρος του ΟΑΣΘ.

Λόγω όμως του επικείμενου εορταστικού τριημέρου και για να μη μείνει κανείς μακριά από την οικογένεια του, ο Μάριος σε συνεννόηση με τους συναγωνιστές του επέλεξε να μην προχωρήσει τη διαδικασία της μήνυσης με την αυτόφωρη διαδικασία και έτσι οι ελεγκτές αφέθηκαν ελεύθεροι. «Αν και αποκριές οι μάσκες έπεσαν, αλλά η επόμενη φορά δε θα είναι γιορτή για τον ΟΑΣΘ», σχολίασαν οι συναγωνιστές που έσπευσαν στο χώρο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών από την κυβέρνηση και τον ΟΑΣΘ γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές αυτού του σχεδίου και προκάλεσε την άμεση αντίδραση μας και την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Δεν πληρώνω
κυβέρνηση - ΟΑΣΘ πάρτε πίσω το χαράτσι



ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://epibates-thess.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: