Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της και δια του Ραγκούση δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω ούτε κεραία από όσα έχει πει ως σήμερα. Οι μετανάστες απεργοί πείνας επιμένουν να δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας και δίνουν παράδειγμα αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας. Αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τους υπουργούς Ραγκούση και Λοβέρδο έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους.
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν είναι χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας που έχουν να πεθάνουν παρά να υποταχτούν. Η ανακοίνωση είναι:Ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης μετά από τη συνάντηση με τους υπουργούς:
Εμείς οι απεργοί πείνας από τους χώρους απεργίας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία απορρίπτουμε ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μας για νομιμοποίηση με ελευθερία μετακίνησης, ανανέωση με βάση την εργασία και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχουν οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Απορρίπτουμε το αίτημα του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων μας στα νοσοκομεία λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Όπως κάνουμε εδώ και 39 ημέρες, με κρύο και πλημμύρες, συνεχίζουμε την απεργία πείνας στο κτίριο Υπατία και βέβαια υπό τις οδηγείες των γιατρών μας θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία όσοι το χρειάζονται.
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η απεργία πείνας είναι δικός μας αγώνας, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για όλα τα θέματα και απαιτούμε να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες.
4/3/2011
Οι 300 Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: