Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δεκατέσσερις συμβασιούχοι του Δήμου Αποκόρωνα Χανίων δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήρια θα παραμείνουν στην εργασία τους. Πρόκειραι για συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων (εργάτες καθαριότητας, ηλεκτροτεχνίτες, οδηγοί) του Δήμου Αποκόρωνα....
Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων επισημαίνει ότι "επρόκειτο κυρίως για συμβασιούχους με ημερομηνίες πρόσληψης μεταγενέστερες της δημοσίευσης του ΠΔ 164/2004 (διάταγμα Παυλόπουλου)". Παράλληλα, "εκφράζει την ικανοποίησή του για την μεταστροφή αυτή της δικαιοσύνης στο κρίσιμο θέμα των συμβασιούχων καθώς μέχρι πρότινος στον νομό μας οι σχετικές αιτήσεις για χορήγηση προσωρινών διαταγών απορρίπτονταν και οι συμβασιούχοι-κυρίως οι μετά την ισχύ του Διατάγματος Παυλόπουλου προσληφθέντες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου ή stage - αποθαρρύνονταν από το να ζητήσουν προσωρινή δικαστική προστασία πριν τη λήξη των συμβάσεών τους με αποτέλεσμα την απώλεια εργασιακών τους δικαιωμάτων και την εξώθηση αυτών και των οικογενειών τους στην πλήρη οικονομική ένδεια".

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι μετά την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, "οι εργαζόμενοι ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία στάθηκε αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους στην παρούσα δύσκολη συγκυρία της αντεργατικής θύελλας και αναπτερώνονται οι ελπίδες χιλιάδων συμβασιούχων του Νομού μας για την τελική τους δικαίωση".


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: