Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Τη δική του πρόταση για διέξοδο από την κρίση υπέβαλε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με αφορμή τη σύνοδο κορυφής....
Ο Πιέρ Λορέν, πρόεδρος του ΚΕΑ και οι αντιπρόεδροι Μαρίζα Ματίας, Μαϊτέ Μόλα, Γκριγκόρι Πετρένκο και Αλέξης Τσίπρας, άσκησαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους ηγέτες των κρατών-μελών, καταδικάζοντας την πολιτική τους που οδηγεί, όπως είπαν, στην ύφεση και την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Στην τοποθέτησή του ο εκ των αντιπροέδρων του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τη «Συνθήκη του ευρώ», είπε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό μνημόνιο. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «αφότου η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για τα μέτρα αυστηρής λιτότητας, θέλουν τώρα να επιβάλουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο μόνιμης λιτότητας. Αυτό το Σύμφωνο μπορεί μόνο να βαθύνει την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΚΕΑ ζητάει να ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα. Αυτά είναι:

- Ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος «από πάνω προς τα κάτω».

- Ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα των δημοσίων χρεών. Αμεση επαναδιαπραγμάτευση των δημοσίων χρεών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης διαγραφής μέρους αυτού.

Ενάντια στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ζητάμε απ' ευθείας δανεισμό των κρατών (ή δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

- Το ευρώ δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς έναν πραγματικό (ενισχυμένο) ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και χωρίς άμεσα μέτρα που θα σταματούν το κοινωνικό dumping και τις δημοσιονομικές και εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ των κρατών.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: