Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κερατέα.


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται Βρυξελλών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στον ελληνικό λαό.
Οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων διοργάνωσαν .....
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού εκδήλωση για «τα 2,500 + 1 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα» με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, το Γερμανό Φιλελεύθερο ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον υπουργό πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα, βρισκόταν επίσης η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.


Οι ομιλητές κινήθηκαν σε ένα πνεύμα ευχαριστιών προς την Ελλάδα που «τόσα έχει προσφέρει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη δημοκρατία» αλλά και για «το σταμήτημα της προέλασης των βαρβάρων και την οριοθέτηση της Ευρώπης. Ο ακραίος νεοφιλελεύθερος Χατζημαρκάκης μας εξήγησε επίσης «πόσο στήριξε την Ελλάδα στο γερμανικό κοινό» ενώ το κόμμα του πίεζε για ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κ.α.


Μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολη ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά. Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας.


Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανώ που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up)


Ακολουθεί το περιεχόμενο της παρέμβαση μεταφρασμένο στα ελληνικά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή δε σταμάτησε να συμπεριφέρεται σα να βρισκόταν σε τηλεπαράθυρο, εκτοξεύοντας προσβολές και ειρωνικά «μπράβο» προς τον ομιλητή και τα μέλη της Πρωτοβουλίας.


«2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.


Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.


Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.


Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.


Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.
Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.
Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.


Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ. »

politeslavreotikis

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΣΑΞΕ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ.
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΦΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ,ΝΑΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ !