Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΒΖ, ΚΡΙΣΗ, ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.

-Καλή η καταγραφή των προβλημάτων αλλά τα προβλήματα θέλουν λύσεις
- Δεν είπε ο Τ. Σιδηρόπουλος τι θα κάνει αν πουληθεί η ΕΒΖ
Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος διαθέτει εμπειρία και σε καμιά περίπτωση δεν συγχωρείται να πει πράγματα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν γιατί θα εκτεθεί. Εκτός κι αν δεν νοιάζεται αν εκτεθεί διότι έτσι κάνουν οι πολιτικοί.
Στο ράδιο Αιχμή στη Βέροια έδωσε συνέντευξη και παραθέτω παρακάτω όσα είπε και που βέβαια δεν είναι ενθαρρυντικά για να μην πω περιορίζεται σε ρόλο δημοσιογράφου που καταγράφει την κατάσταση και δεν λεει πουθενά τι θα κάνει ο ίδιος πρακτικά σε περίπτωση που τελικά πουληθεί η ΕΒΖ. Τι θα κάνει που σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια. Τι κάνει πρακτικά στην ορατή περίπτωση που αποτύχει το Μνημόνιο και οι οικονομικές θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες. Τίποτα δεν είπε ο βουλευτής και δείτε τι ακριβώς είπε:
Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για το ζήτημα -Ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος ζήτησε το θέμα να τεθεί σε... ειδική σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης -Η θέση του για το θέμα πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αλλά και για ζητήματα τρέχοντος ενδιαφέροντος ειδική σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης
-Η θέση του για το θέμα πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αλλά και για ζητήματα τρέχοντος ενδιαφέροντος
-Αρνητικές οι επιπτώσεις της πώλησης, επισημάνθηκε στη συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας
Στασιμότητα που τρέφει τόσο την ελπίδα, όσο και την αγωνία, στο ζήτημα της πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σημειώθηκε μετά την προχθεσινή εξέλιξη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον υφυπουργό κ. Κουτσούκο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης και οι βουλευτές από τις θιγόμενες περιοχές, στις οποίες λειτουργούν εργοστάσια της ΕΒΖ. Παρόντες και οι βουλευτές της Ημαθίας.
Ο κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, στην εκπομπή του Ράδιο Αιχμή, αναφέρθηκε στη σύσκεψη και τα αποτελέσματά της. Δεν υπήρξε πρόοδος, είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, διότι αφ’ ενός ο κ. Πανταλάκης επέμενε πως είναι μονόδρομος η πώληση της ΕΒΖ, στα πλαίσια της εξυγίανσης της ΑΤΕ. Αφ’ ετέρου, διατυπώθηκε η θέση από τον κ. Σιδηρόπουλο και άλλους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πως είναι αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί και η λειτουργία των εργοστασίων Ζάχαρης αλλά και η συνδεόμενη άμεσα τευτλοκαλλιέργεια, που συντηρεί χιλιάδες οικογένειες στην αγροτική παραγωγή. Εξάλλου, κατατέθηκε η θέση πως μετά τη συνέχιση της τευτλοπαραγωγής και της λειτουργίας των εργοστασίων μειώθηκε το έλλειμμα της χώρας σε ζάχαρη, επιβεβαιώθηκε η δυναμική και αναγκαία παρουσία της βιομηχανίας και ενισχύθηκε η θέση α παραμείνει η ΕΒΖ κρατική και η λειτουργία της ως έχει.
Η διάσταση αυτή έφερε σε αδιέξοδο τη συζήτηση και τότε ο κ. Σιδηρόπουλος έκανε την πρόταση, που έγινε αποδεκτή, να οργανωθεί νέα σύσκεψη, με παρόντες τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, κ. Σκανδαλίδη και Παπακωνσταντίνου, σύσκεψη που προτάθηκε να συγκαλέσει ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ κ. Έξαρχος.
Με τον τρόπο αυτό, είπε στο Ράδιο Αιχμή ο κ. Σιδηρόπουλος, η απόφαση για την ΕΒΖ θα πάρει τις διαστάσεις πολιτικής απόφασης με τη βαρύτητα που θα έχει αυτή.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ουγκα γκα μπούμ γκα γκα....
Πέφτει όμως το βουλευτικό μηνιάτικο.
Κρέατα. Έ κρέατα.
Το Τανάση να βγεί μπροστά. Να φοβηθούν, να ληθούν όλα. Ξαναφέρτε τον Φωτιάδη. Αυτοί είμαστε, αυτοί μας αξίζουν.
Τον πίνουμε τώρα. Τι τωρα δηλαδή; Μια ζωή.