Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Δρούτσα, ενώ την Τετάρτη αναχωρεί για τη Θράκη....
Σε συνέντευξή, που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή", ο Τούρκος υπουργός είχε υποστηρίξει ότι το Καστελόριζο θα έπρεπε να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε ελληνοτουρκική συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο.

Η τοποθέτησή του ήταν "απόλυτα γεωγραφική", δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Δημ. Δρούτσα. "Το μήνυμά μου είναι ότι η Τουρκία έχει θετική προσέγγιση στην επίλυση στο Αιγαίο", είπε και τόνισε ότι δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί.

Ερωτηθείς για την επίσκεψή του στη Θράκη, δήλωσε ότι είναι “αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας”. Απέδωσε το σκοπό της επίσκεψής του στην επιθυμία του να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή, σημειώνοντας πως για τον ίδιο λόγο θα επισκεφθεί Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Χαρακτήρισε "γέφυρα ειρήνης" τη μειονότητα.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αυτονόητο ότι οι διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα αφορούν την περιοχή "από τον Εβρο ως το Καστελόριζο”

Δεν υπάρχουν σχόλια: