Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η ΤΖΑΚΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ...ΠΕΛΛΑΣ

Σε πολλά δημοσιεύματα είχα αναφερθεί στην υφυπουργό εσωτερικών και βουλευτή Πέλλας Θ. Τζάκρη. Οι αναφορές μου ήταν απόρροια ενεργειών της που είχαν ως τελικό αποδέκτη τους κατοίκους του νομού της και εν δυνάμει ψηφοφόρους της. Για παράδειγμα η ίδρυση και λειτουργία του στρατοπέδου στα Γιαννιτσά, το τρενοσκί κλπ είναι δράσεις που λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης του νομού της υφυπουργού και πιστώνονται στην ίδια αφού κατόπιν ενεργειών της πήραν σάρκα και οστά.
Ωστόσο, η Τζάκρη είναι και υφυπουργός και...ως τέτοια πρέπει να ασχοληθεί το ίδιο ζεστά και με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Στον τομέα ευθύνηςη της είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, οι ΧΥΤΑ κλπ και εσχάτως παρακολουθώ ότι σε δυο περιπτώσεις που ασχολήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενος τα έκανε ρόιδο.
Την πρώτη φορά η Τζάκρη ασχολήθηκε με το θέμα της Κερατέας και από τηλοψίας εκνεύρισε τους κατοίκους συνολικά που τους έψεξε διότι δε θέλουν έναν ΧΥΤΑ στο σπίτι τους. Το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεών της εκνεύρισε τόσο πολύ ακόμα και τον γνωστό Πασόκο δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας Β. Νέττα που της λέει τα εξής: «Ποια είναι η κυρία Τζάκρη, η οποία αποκλείει από το διάλογο τους εκλεγμένους από το λαό «παράγοντες της περιοχής», δηλαδή τους δημάρχους και τους πολιτικούς; Και αυτό που προτείνει δεν είναι διάλογος, αλλά αυταρχική απαίτηση για την αποδοχή από τους κατοίκους της Κερατέας της κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η κυρία Τζάκρη είναι παντελώς ακατάλληλη για όποιο διάλογο,…».
Απτόητη όμως η υφυπουργός χτες δημιούργησε άλλο επεισόδιο, αυτή τη φορά με τον δήμαρχο της τρίτης σε μέγεθος πόλης της χώρας, της Πάτρας. Ο Γ. Δημαράς αποχώρησε από τη σύσκεψη στην Αθήνα με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας διότι, όπως είπε σε δηλώσεις του μετά, η υφυπουργός έχει μια πρεμούρα να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας κι όχι να αντιμετωπίσει το άμεσο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού μιας και και ο υπάρχων χώρος έχει κορεστεί.
Ο δήμαρχος Πάτρας αποχώρησε και κατήγγειλε την υφυπουργό για ανοίκειο ύφος απέναντί του. Και στην περίπωση αυτή δηλαδή η Τζάκρη απέτυχε να συγκεράσει, απέτυχε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και επειδή οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος θεωρώ ότι δεν είναι κατάλληλη για τη θέση της υφυπουργού.
Όμως και στην Πέλλα βλέπουμε ότι κινείται με βάση τον δικό της σχεδιασμό κι όχι με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας πάντα. Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν οι κάτοικοι της Έδεσσας που κινητοποιούνται για να επαναλειτουργήσει ο ΟΣΕ το δρομολόγιο προς Φλώρινα επιρρίπτουν ευθύνες στην Τζάκρη για μεγάλη καθυστέρηση να αντιδράσει ενώ βλέπουμε ότι για άλλα θέματα του νομού κινήθηκε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.
Είναι προφανές ότι η υφυπουργός κάνει προσωπική πολιτική εκτιμώντας κατ΄ αρχήν αν η κάθε κίνησή της είναι τέτοια που θα τη βοηθήσει στις εκλογές με σταυρούς προτίμησης. Λειτουργεί άκρως ανταγωνιστικά έναντι των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πέλλας και ως υφυπουργός έχει μεγαλύτερη ισχύ έναντί τους. Μ΄ άλλα λόγια, η Τζάκρη αντί να λειτουργεί ως υφυπουργός εσωτερικών λειτουργεί κυρίως ως υφυπουργός Πέλλας και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο που της έχει ανατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: