Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΕΚΒΟΛΕΣ ΛΟΥΔΙΑ
Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι ένας πολύτιμος τόπος. Φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων και πουλιών, αλλά παράλληλα προσφέρει «υπηρεσίες»..πολύ σημαντικές για τον άνθρωπο: αγροτικά προϊόντα και ψάρια, οξυγόνο, καθαρισμός του νερού, προστασία από τις πλημμύρες. Επίσης, παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες αναψυχής και επαφής με την άγρια ζωή σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η ρύπανσή του από σκουπίδια από τη γύρω περιοχή, αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο. Πέραν του περιβαλλοντικού κόστους και της αισθητικής υποβάθμισης, δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν τόπο χωρίς αξία, που προσφέρεται για παράνομες δραστηριότητες. Ήρθε ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό!
Ελάτε μαζί μας στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνει Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ ΛΟΥΔΙΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ σε συνεργασία με Δήμους της περιοχής ( Δήμο Δέλτα, Δήμο Αλεξάνδειας) καθώς και τοπικούς συλλόγους, ομάδες και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Να δώσουμε το μήνυμα ότι το Εθνικό Πάρκο είναι υπόθεση όλων μας!
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός στις 13 Μαρτίου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού - Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου
Ενώ θα γίνει ακόμα στις
3 Απριλίου στις Εκβολές ποταμού Λουδία και
στις 10 Απριλίου στο Παραποτάμιο Δάσος Ανατολικού

Από την Βέροια ομάδα εθελοντών θα συμμετάσχει στον καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3 Απριλίου 2001. Σημείο εκκίνησης η ΕΛΙΑ στις 9.00 το πρωί της 3ης Απριλίου.

Θα συμμετέχουν:
Ο Φυσιολατρικός- Ποδηλατικός Σύλλογος Βέροιας,
Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας,
η Ομάδα Παρέμβαση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό,
η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Ημαθίας καθώς και μεμονωμένοι πολίτες.
Όλοι παραπάνω σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στον εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία,. Μετά από τον καθαρισμό θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο καθώς και παρατήρηση των πουλιών της περιοχής με κυάλια και τηλεσκόπια που θα φέρει ο Φορέας Διαχείρισης και τα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6973015459.

Δεν υπάρχουν σχόλια: