Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Διαδοχικά ραντεβού με τους επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής και στον απόηχο της υποβάθμισης από τη Moody's.Πρώτος πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς, η συνάντηση του οποίου με τον πρωθυπουργό ...
διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα. Ο κ. Σαμαράς θα κάνει αργότερα δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματος.
Ο πρωθυπουργός,έχει αποφασίσει να παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς με «πάσα ειλικρίνεια» την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται και να τους ζητήσει «εθνική συνεννόηση».
Στις 2.15 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και στις 4.45 το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 6:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Χθες ο πρωθυπουργός συγκάλεσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο κράτησε περισσότερες από 5 ώρες, με τη συμμετοχή και παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος. Κατά το οποίο χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's.

Ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε ότι οι αποφάσεις της 25ης Μαρτίου δεν συνιστούν το .. τέλος του κόσμου. «Εάν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις, εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά να ρίξουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στις δικές μας δυνάμεις».

Αλλά από την άλλη μεριά, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «και καλά να πάει αυτή η μάχη, δεν σημαίνει ότι επειδή δημιουργήθηκε ένα καλύτερο κλίμα εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές ή να εφαρμόσουμε τις αλλαγές τις οποίες έχουμε αποφασίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: