Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Β' ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΣΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Αρκετά μειωμένη, ήταν την Κυριακή η προσέλευση των δικηγόρων, πρώτη ημέρα του Β' γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να επιλέξουν νέο πρόεδρο για την επόμενη τριετία. Οι δικηγόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας....
Ειδικότερα, στις 26 κάλπες του ΔΣΑ προσήλθαν σήμερα και ψήφισαν περίπου 1.750 αθηναίοι δικηγόροι από τους 21.376 που έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

Οι 26 κάλπες του ΔΣΑ σφραγίστηκαν και αστυνομικοί θα τις φρουρούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα ανοιχθούν και πάλι για να συνεχιστεί η ψηφοφορία.

Οι "μονομάχοι" του β' γύρου των δικηγορικών εκλογών της Πρωτεύουσας είναι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 26,07% και από το χώρο της ΝΔ ο Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 19,92%.

Ο πρώτος υποψήφιος των δικηγορικών εκλογών, Δημ. Βερβεσός με το που έκλεισαν οι κάλπες, δήλωσε: "Οι εκλογές ξεκίνησαν με μια αρκετά σημαντική συμμετοχή για ημέρα τριημέρου. Οι δικηγόροι πρέπει να έλθουν να ψηφίσουν για να αποφασίσουν τη διοίκηση την οποία επιθυμούν να τους διοικήσει και να μην αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι, πριν απ' αυτούς γι' αυτούς. Συγκεκριμένοι δηλαδή στρατοί κομματικοί ή συγκεκριμένοι στρατοί προσωπικοί. Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν με ποια από τις δύο λογικές επιθυμούν να πάνε και να δώσουν με τις αποφάσεις τους καθαρές εντολές, και επειδή οι δικηγόροι είναι "παντός καιρού", νομίζω ότι θα μπορέσουν να το πράξουν αυτό την Τρίτη στις 8 του μήνα οπότε είναι η δεύτερη ημέρα ψηφοφορίας, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου".

Από την πλευρά του, ο δεύτερος υποψήφιος των εκλογών της Αθήνας Γιαν. Αδαμόπουλος δήλωσε: "Ο συνδυασμός μας "Κοινωνία των Δικηγόρων" καλεί όλους τους δικηγόρους της Αθήνας να προσέλθουν και να ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης που πλήττει άμεσα τους δικηγόρους. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Διακυβεύονται πάρα πολλά. Το δικηγορικό σώμα χρειάζεται να είναι ενωμένο και αυτό είναι ένα από τα πρώτα μελήματά μας και ταυτόχρονα η άμεση ενασχόλησή μας με τα καθημερινά προβλήματα όλων των δικηγόρων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: