Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΗΚΙΑΣ

Διαμαρτυρόμενοι γονείς και μαθητές κατέκλυσαν το χώρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας στη Βεργίνα για να διαμαρτυρηθούν για τη συγχώνευση του δημοτικού τους σχολείου. Οι μαθητές της Σφηκιάς με τους γονείς τους είναι αντίθετοι με το κλείσιμο του σχολείου τους το οποίο συγχωνεύεται με το δημοτικό Ριζωμάτων και υποστηρίζουν ότι η περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω..της ορεινής θέσης της, με πολλά προβλήματα στη μετακίνηση το χειμώνα κλπ.
Η φόρτιση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν έντονη και μάλιστα ο αντιδήμαρχος Χατζηαθανασίου σε μια λεκτική έξαρση είπε ότι αν δεν υποχωρήσει το Υπουργείο τότε θα παραιτηθεί αφού «δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται στη θέση αυτή».
Από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης ήταν έντονα επικριτικός κατά του Υπουργείου που προχώρησε σ΄ αυτή την απόφαση λέγοντας ότι ζουν σε γυάλα και ότι αποφάσισαν ερήμην των πολιτών της περιφέρειας. Ως παράδειγμα για την μη εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου για την ίδια περιοχή ανέφερε ότι το δημοτικό Δασκίου δεν έκλεισε αν και θα έπρεπε σύμφωνα με το Υπουργείο. «Γιατί λοιπόν κλείνει το δημοτικό Σφηκιάς» ρώτησε ο Λ. Τσαβδαρίδης αλλά απάντηση δεν πήρε..
Με τη σειρά της η Ι. Σοφρόνωφ είπε ότι είναι αντίθετη με τις συγχωνεύσεις αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή, οπότε δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.
Το θέμα όμως με την κ. Σοφρόνωφ είναι ότι πήγε με μια πικέτα στη συνεδρίαση που καταδίκαζε την επέμβαση στη Λιβύη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ζήτησε να βγάλει ένα ψήφισμα το συμβούλιο καταδίκης της επέμβασης. Η πλειοψηφία των συναδέλφων της ήταν αρνητικοί και το ψήφισμα δε βγήκε.
Όταν εμείς στο παρελθόν χρειαζόμασταν ψηφίσματα συμπαράστασης και καταδίκης της Χούντας ήταν καλά αλλά προφανώς αυτοί που αρνήθηκαν θα περνούσαν μια χαρά και με τη Χούντα…
η φωτογραφία είναι από το verianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: