Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ"

«Το μνημόνιο δεν βγαίνει με μόνιμη ύφεση» επανέλαβε η ΝΔ, για «κλιμάκωση του πολέμου» κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων έκανε λόγο το ΚΚΕ, για «ντόμινο αρνητικών εξελίξεων», ο ΣΥΡΙΖΑ και κατώτερες των οικονομικών και πολιτικών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίνει η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.....
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας «ύβρη το να επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός ότι η για το «Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: "η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί"».

«Η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Γ. Μιχελάκης, «έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε τέλος ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν... Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο...».

Κλιμάκωση του «πολέμου» στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα βλέπει το ΚΚΕ πίσω από το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και το «Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της ΝΔ για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου, όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

«Με μόνο μέλημα να σωθούν οι τράπεζες και με όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει λύση» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο.
«Χρειάζεται μια γενναία πολιτική στην οποία όμως από ό,τι απέδειξε η χρονιά του μνημονίου που πέρασε η κυβέρνηση δεν την διαθέτει.»

" Η αναγκαία οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ προωθείται με συντηρητική σφραγίδα", σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης και εκτιμήσεότι το Σύμφωνο του ευρώ θα οδηγήσει στη συμπίεση των μισθών, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην απομείωση του κοινωνικού κράτους.

"Η κυβέρνηση αντί να επαίρεται για τη διασφάλιση της μείωσης του επιτοκίου και της επιμήκυνσης αποπληρωμής, οφείλει να κατανοήσει ότι εφεξής η Ελλάδα και όλες οι οικονομικά αδύναμες χώρες της Ε.Ε θα υπόκεινται σε συνεχή επιτήρηση και ασφυκτικούς περιορισμούς", κατέληξαν οι δηλώσεις του.

enet.gr,- ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: