Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Ευθύνες στον Κ. Καραπαναγιωτίδη ρίχνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας για την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων αφού επισημαίνει ότι μια σειρά παραλείψεων της πρώην νομαρχίας κατέστησε τη σύμβαση με τους τουριστικούς πράκτορες μη νόμιμη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη την εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η ανακοίνωση κλείνει με την απαίτηση να βρουν άμεσα λύση οι φορείς της αυτοδιοίκησης και του κράτους ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι:Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησε η μεταφορά μαθητών στα δρομολόγια που είχαν αναλάβει να εκτελούν οι τουριστικοί πράκτορες. Ο λόγος είναι η μη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Ημαθίας και πρακτόρων, ως αποτέλεσμα μιας σειράς λαθών και παραλείψεων από την πλευρά της (πρώην) Ν.Α. Ημαθίας.
Έτσι από την Τρίτη 1 Μαρτίου, οι μαθητές των περιοχών αυτών μετακινούνται με όποιο μέσο μπορεί κάθε οικογένεια να διαθέσει (και αν μπορεί). Το χειρότερο είναι πως κανένας τοπικός φορέας δεν δίνει λύση. Οι Δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι, η Περ. Εν. Ημαθίας δηλώνει αδυναμία και όλοι προσβλέπουν σε μια νομοθετική ρύθμιση που θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της προηγούμενης διαδικασίας.
Οι γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.
Ζητάμε: άμεσα λύση, που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών.
Ζητάμε επίσης οι Δήμοι, στην αρμοδιότητα των οποίων έρχεται η μεταφορά των μαθητών, να σχεδιάσουν έγκαιρα και σωστά τις διαδικασίες για την επόμενη σχολική χρονιά.


Ο Πρόεδρος
Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Ν. Ημαθίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους έπεσαν οι μάσκες!!!!