Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ 71% ΛΑΘΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 2,3 μονάδες διαφορά δίνει δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα". Η πλειοψηφία (45%) προτιμά τη διεξαγωγή εκλογών, από τη λήψη μέτρων που ξεπερνούν τις ικανότητες της κυβέρνησης (34%). Το 42% θεωρεί ότι χρειάζεται ανασχηματισμός.....

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 2, 3 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 21,9%, η ΝΔ 19,6%, το ΚΚΕ 8,3%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,2%.

Στο 7, 6% το Λευκό/Άκυρο, στο 17% η αποχή και στο 6,7% το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Την ίδια ώρα, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένη την πολιτική του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης η πλειοψηφία (45%) προτιμά τη διεξαγωγή εκλογών, από τη λήψη μέτρων που ξεπερνούν τις ικανότητες της κυβέρνησης (34%).

Επίσης, οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων (42%) θεωρούν ότι χρειάζεται ανασχηματισμός.

Το γκάλοπ καταγράφει επίσης δυσαρέσκεια προς κορυφαίους υπουργούς:

To 77% θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου «ακολουθεί εντολές της τρόικας», το 76% πιστεύει ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το 62% αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δ.Ρέππας αντιμετωπίζει το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Τέλος, το 79% θεωρεί δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: