Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 20!!

Τρεις άνθρωποι πέθαναν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Κρήτης και ακόμη 20 ακόμη αγνοούνται. Συνολικά 46 άτομα πήδηξαν στη θάλασσα για να μην απελαθούν. Περίπου 20 νοσηλεύονται με υποθερμία. Όλοι τους είναι «λαθρομετανάστες» ερχόμενοι από την Αφρική η οποία σπαράσσεται από εμφυλίους και μπήκαν στα πλοία που μεταφέρουν αμάχους από τη Λιβύη για να βρουν καλύτερες συνθήκες αλλού, όπου νάναι. Και τελικά πνίγηκαν στα κρύα νερά της θάλασσας της Κρήτης αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αφρική και..αλλού εξ αιτίας κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν ληστρικά καθεστώτα για να κάνουν μπίζνες στις χώρες αυτές και να πλουτίζουν οι εταιρίες που χρηματοδοτούν τους πολιτικούς.
Ανέδειξε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο η μετακίνηση των πληθυσμών δεν πρόκειται να σταματήσει στη μαζικότητα που το διάστημα αυτό παρατηρείται. Μετακινήσεις πληθυσμών πάντα υπήρχαν στην ιστορία και ήταν αιτία ανάπτυξης των οικονομιών, διάδοσης πληροφοριών, ώσμωσης πολιτισμών και γέννηση νέων. Χωρίς μετακινήσεις η ιστορία θα ήταν πολύ φτωχή εν τέλει.
Στο γεγονός της Κρήτης όπου ως τώρα έχουν καταγραφεί 3 θάνατοι να πούμε ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πλοίο Ionian King, σημαίας Κύπρου που μεταφέρει κόσμο από τη Λιβύη.
Ενώ το πλοίο έδενε στη Σούδα στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής, 46 άνθρωποι καταγωγής από το Μπαγκλαντές πήδηξαν στη θάλασσα – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - γιατί φοβόντουσαν ότι εάν πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα θα απελαύνονταν.
Τρεις άνθρωποι περισυνελέγησαν νεκροί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ άλλοι 20 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Χανίων, με υποθερμία. Οι υπόλοιποι αγνοούνται από την ώρα που έπεσαν στο νερό και αναζητούνται από δυνάμεις του Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: