Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 21/8 το δημοτικό συμβούλιο Πλατέος, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο κ. Θεόδωρο Καταφυγιώτη λόγω απουσίας του προέδρου του συμβουλίου κ. Κυριάκου Κυτούδη στην Αθήνα. Η συνεδρίαση δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα σε διάρκεια μιας και τα περισσότερα από τα συνολικά 18 θέματα (15 τακτικά και 3 προ ημερήσιας διάταξης), που ψηφίστηκαν ομόφωνα, είχαν μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ξεχώρισαν, η έγκριση αγοράς από το ελεύθερο εμπόριο ενός απορριμματοφόρου και ενός ανυψωτικού-καλαθοφόρου οχήματος για την κάλυψη αυξημένων αναγκών στο στόλο οχημάτων του δήμου, η κατανομή ποσού 103.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές του δήμου για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους δαπανών κατά το 2ο τετράμηνο του 2009, η ανάθεση εκτέλεσης 5 έργων στη δημοτική επιχείρηση κατασκευών και τεχνικών έργων του δήμου (τα έργα αφορούν στην επισκευή-συντήρηση των νηπιαγωγείων και στη συντήρηση πλατειών των τοπικών διαμερισμάτων Λιανοβεργίου, Τρικάλων, Κλειδίου και Πλατάνου) και η έγκριση υποβολής πρότασης-φακέλου του δήμου προς την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό τη λήψη βεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας του δήμου, κατά τη μεταβατική περίοδο, για την υλοποίηση έργων τύπου Α' (τεχνικά έργα) και Β' (προμήθειες και υπηρεσίες) των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013.

Ακόμη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος "Ο Βαρασός" για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συζητήθηκε αίτημα της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση ενός γηπέδου του δήμου Πλατέος με σκοπό τη διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος της Α.Ε. Αλεξάνδρειας λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο δημοτικό στάδιο Αλεξάνδρειας. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης εισηγούμενος το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο είπε τα εξής: «Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχουμε με το δήμο της Αλεξάνδρειας και με τους φορείς της πόλης και με το δεδομένο ότι, αφενός αυτή την περίοδο το δημοτικό στάδιο Αλεξάνδρειας δεν προσφέρεται για αγώνες λόγω της εκτέλεσης εργασιών στον αγωνιστικό χώρο και αφετέρου επειδή ίσως δεν υπάρχουν άλλα γήπεδα στα διοικητικά όρια του δήμου Αλεξάνδρειας που να πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Π.Ο. για την τέλεση επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων, προτείνω να αποδεχθούμε το αίτημα της διοίκησης της Α.Ε. Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση της χρήσης ενός γηπέδου του δήμου μας (της Κορυφής ή των Τρικάλων ή του Πλατάνου) για την τέλεση των επίσημων, τουλάχιστον, αγώνων πρωταθλήματος της Α.Ε. Αλεξάνδρειας. Ως προς το σκέλος της χρήσης γηπέδου για τα φιλικά παιγνίδια και τις προπονήσεις της ομάδας όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα, προτείνω να το εξετάσουμε σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δικών μας ομάδων, είτε της Κορυφής είτε των Τρικάλων είτε του Πλατάνου, και εφόσον υπάρξει συναίνεση και από αυτούς και δεν θα δημιουργηθούν φθορές και προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις, να παραχωρήσουμε τη χρήση ενός από τα τρία προαναφερθέντα γήπεδα του δήμου μας».
Στην πρόταση του δημάρχου εξέφρασαν επιφυλάξεις ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προβάλλοντας ως αιτιολογία την καταστροφή των γηπέδων του δήμου από την παραχώρησή τους σε τρίτες ομάδες. «Έχουμε πικρή εμπειρία, τουλάχιστον όσον αφορά το γήπεδο της Κορυφής που το παραχωρήσαμε στο παρελθόν στην ομάδα της Αλεξάνδρειας και γίνηκαν καταστροφές στον αγωνιστικό χώρο. Ας βρούνε αλλού γήπεδο και να μην ζητάνε τα δικά μας, γιατί εμείς μετά θα πρέπει να τα επιδιορθώνουμε και να τα συντηρούμε» είπε ο κ. Βασίλης Φιλιππόπουλος.
Τελικά και παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου για την παραχώρηση της χρήσης ενός γηπέδου του δήμου στην Α.Ε. Αλεξάνδρειας και εξουσιοδότησε εν λευκώ το δήμαρχο να χειριστεί το θέμα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων του δήμου που προσφέρονται τα γήπεδά τους, προκειμένου να καθοριστεί ποιο τελικά γήπεδο του δήμου θα παραχωρηθεί στην Α.Ε. Αλεξάνδρειας και με ποιους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: