Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Τους προβληματισμούς του για ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό Ημαθίας από την 1η του νέου έτους εξέφρασε ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του, ενώ παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στις υπάρχουσες ενεργές χωματερές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ και του ΕΣΔΑ οι Δήμαρχοι Δοβρά, Μελίκης και Πλατέος κ. Τσιούντας, Καρέλης και Δημητριάδης, εκπρόσωποι των Δήμων Αλεξάνδρειας και Βέροιας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Μαργαρίτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Βέροιας Διονύσης Ντόβας και οι Διοικητές Αλεξάνδρειας και Νάουσας κ. Αμανατίδης και Αυτζής, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Ημαθίας Κώστας Νοβάκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΤΕΔΚ.
Ο Νομάρχης περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στις ενεργές χωματερές με τις αλλεπάλληλες φωτιές, ζητώντας την 24ωρη φύλαξή τους με κάθε μέσο. Παράλληλα εξέφρασε τους προβληματισμούς του αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από το νέο έτος, ζητώντας συντονισμό δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιλογή των εναλλακτικών λύσεων, έστω και προσωρινά, για να αποφευχθούν τα πρόστιμα, δεδομένου ότι η κατασκευή της Μονάδας καθυστερεί. (Η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2010.)
Αντίστοιχους προβληματισμούς εξέφρασαν στη συνέχεια οι Διοικητές της Πυροσβεστικής, αναφέροντας στοιχεία πυρκαγιών στις χωματερές όλου του Νομού τα τελευταία χρόνια.
Εκ μέρους της ΤΕΔΚ ο Πρόεδρος κ. Καρέλης συμφώνησε με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που ακούστηκαν, δεσμεύθηκε δε να μεταφέρει τις ανησυχίες στα μέλη της ΤΕΔΚ και τους Δήμους με ενεργές χωματερές ώστε να ληφθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα για το υπόλοιπο διάστημα με στόχο την ελαχιστοποίηση των φαινομένων.
Στο ίδιο πλαίσιο προτάθηκε η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων φύλαξης (π.χ. Αγροφυλακή), η εξεύρεση χώρου απόληψης αδρανών υλικών, η ενεργοποίηση των διατάξεων των προστίμων κ.α.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σώπα βρέ!Τέτοιο πράμα;
Συγκλωνιστικό. Θα δοθούν αποζημιώσεις και για καρπόκαψα; Η Κομισιόν το έμαθε;

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον προβληματισμό, δεν πρέπει να υπάρξει κάτι πρακτικό; Κάτι δεν πρέπει να γίνει;
Τι έγινε; Πότε θα γίνει; Να μας πει τουλάχιστον τι έχει προγραμματίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι πολιτική. Ο κόσμος να κάιγεται και άλλοι να είναι προβληματισμένοι.
Πλάκα έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗς?
ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΕ?